Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au controlat, în perioada 16 - 22 ianuarie, unităţi cu profil agroalimentar din întreaga ţară. Au fost verificate unităţi de fabricare a produselor de morărit, panificaţie şi patiserie, unităţi de fabricare a produselor din cacao, ciocolată şi alte produse zaharoase, societăţi de depozitare a legumelor, fructelor şi seminţelor, fabrici de alcool şi răcoritoare, precum şi societăţi de comercializare a produselor alimentare de origine non-animală. În urma neregulilor constatate, inspoectorii ANSVSA au sancţionat 20 operatori economici din zece judeţe cu amenzi de peste 48.000 de lei. Potrivit ANSVSA, cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în judeţul Dîmboviţa - şapte în valoare de 11.000 de lei, Tulcea - 10.000 de lei, Arad - două în valoare de 7.500 de lei, Braşov - două de 6.000 lei şi Timiş - o sancţiune în valoare de 5.000 de lei. Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea condiţiilor de igienă din spaţiul de depozitare şi prelucrare, depozitarea necorespunzătoare a materiilor prime şi a produsului finit, lipsa documentelor care atestă trasabilitatea produselor comercializate, dar şi pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor comercializate.