Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au efectuat, în perioada 8 - 14 septembrie, peste 150 de controale în unităţile agroalimentare de pe litoral. Reprezentanţii DSVSA Constanţa susţin că pe lîngă unităţile din sectorul de fabricare a produselor de morărit, de fabricare a pîinii şi a produselor de patiserie, au fost verificate şi depozite seminţe de consum, societăţi de vinificaţie şi de fabricare a uleiului. În urma controalelor au fost constatate deficienţe legate de comercializarea produselor alimentare, condiţii improprii de depozitare, lipsa documentelor care atestau calitatea produselor, lipsa trasabilităţii, dar şi deficienţe în întreţinerea spaţiilor de prelucrare. Pentru depăşirea termenului de valabilitate, au fost confiscate şi retrase de la vînzare 1.363 kg carne, 404 litri de lapte, 602 kg peşte, ouă şi alte produse alimentare în valoare totală de 21.997 de lei. De asemenea, în urma controalelor au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, din care două în valoare de 60.000 de lei pentru autoutilitare care nu transportau marfa în condiţii sanitar-veterinare adecvate. Potrivit DSVSA Constanţa, au mai fost aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, dar au fost emise şi trei ordonanţe de interzicere a activităţii într-un depozit alimentar, un magazin şi o patiserie.