Amenzi de peste 200.000 de lei pentru comercianţi care activează pe litoral

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amenzi de peste 200.000 de lei pentru comercianţi care activează pe litoral

Administrație 18 August 2021 / 15:21 825 accesări

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi în valoare de 233.200 de lei unor agenţi economici de pe litoral pentru abateri în comercializarea şi manipularea produselor alimentare, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Acţiunile de control ale inspectorilor sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, desfăşurate pe litoral, au continuat la unităţile de alimentaţie publică amplasate în cele şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Potrivit sursei citate, în urma acestor controale au fost aplicate 34 de amenzi contravenţionale în valoare de 233.200 de lei şi a fost emisă o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru un restaurant.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 16,6 kg produse alimentare care au fost dirijate pentru distrugere prin incinerare.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate restaurantelor (15, în valoare totală de 141.200 de lei), urmate de unităţi de tip fast-food (5, în valoare totală de 18.600 de lei), baruri (3, în valoare de 30.000 de lei), unităţi de tip bufet (3, în valoare de 30.000 de lei), laboratoare patiserie (2, în valoare de 2.400 de lei), braserii (2, în valoare de 2.400 de lei), rulote de tip fast-fost (2, în valoare de 15.000 de lei), beach-bar (1, în valoare totală de 10.000 de lei) şi o tonetă de îngheţată (valoare 1.200 de lei).

Verificările, au vizat, în săptămâna 9 - 13 august, 203 unităţi de alimentaţie publică, dintre care: 76 de restaurante, 22 de unităţi tip fast - food, 27 de magazine alimentare, 16 baruri, 16 unităţi de tip bufet, 11 laboratoare de cofetărie/patiserie, opt rulote fast - food, şapte beach-baruri, şase braserii, trei rulote patiserie, două unităţi tip bistro, două pizzerii, două tonete de îngheţată, un snack-bar, o patiserie, un supermarket şi un centru de expediere moluşte bivalve vii.

Cele mai frecvente abateri constatate au fost cele privind manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării; depozitarea neconformă a produselor alimentare; depozitarea, alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.



Ştiri recomandate

12