Amenzi de peste 550 de mii de lei aplicate în ultima săptămână pe litoral în unitățile de alimentaţie publică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amenzi de peste 550 de mii de lei aplicate în ultima săptămână pe litoral în unitățile de alimentaţie publică

Administrație 24 Iulie 2023 / 15:24 866 accesări

Un număr de 47 de unităţi de alimentaţie publică de pe Litoral au primit amenzi de peste 550.000 de lei în ultima săptămână, din cauza abaterilor de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii.

În perioada 17 - 23 iulie, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Au fost verificate 235 de unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.

"În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 47 de unităţi, cu amenzi în valoare de 551.200 de lei. De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii", se arată în comunicatul ANSVSA.

Au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare în cantitate totală de 367 de kg. (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată).



Ştiri recomandate

12