Amenzi mai mari pentru depozitarea deşeurilor în locuri nepermise

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amenzi mai mari pentru depozitarea deşeurilor în locuri nepermise

Administrație 30 Iulie 2007 / 00:00 1649 accesări

Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, în ultima şedinţă ordinară, modificarea Hotărîrii Consiliului Local Municipal 444/2000 privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa. Ca urmare a extinderii fenomenului apariţiei depozitelor ad-hoc de deşeuri pe raza municipiului, consilierii au aprobat, săptămîna trecută, majorarea amenzii aplicate persoanelor prinse în flagrant de poliţişti sau de inspectorii Corpului de Control al Primăriei. Începînd de la intrarea în vigoare a modificărilor aduse HCLM 444/2000, persoanele care aruncă deşeuri în alte locuri decît cele special amenajate pentru colectarea gunoiului sînt pasibile de o amendă de la 50, la 150 de lei. Şi sancţiunea pentru circulaţia vehiculelor de agrement cu tracţiune animală a fost modificată, în sensul că posesorii de trăsuri care circulă cu atelajul fără a asigura săculeţii de colectare a gunoiului de animal riscă să plătească amenzi de la 1.000 lei, la 2.500 lei. În hotărîre au fost introduse şi prevederi privind camparea sau staţionarea rulotelor în locuri nepermise. Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi va fi sancţionată cu amenzi între 500 şi 1.500 de lei.

În aceeaşi hotărîre au fost stabilite şi o serie de măsuri împotriva firmelor care execută lucrări ce deteriorează carosabilul şi nu readuc strada la forma iniţială după încheierea lucrărilor. Astfel, nerefacerea tramei stradale, trotuarelor, parcajelor, în termen de maximum 48 de ore, la stadiul piatră pînă la cota \"zero\", de la data finalizării lucrărilor de intervenţii în domeniul public sau privat al municipiului Constanţa, indiferent dacă acestea sînt avarii sau lucrări noi, va fi sancţionată cu sume de la 1.500, la 2.500 de lei. Mai mult, firmele care efectuează astfel de lucrări pe carosabil vor avea obligaţia să semnalizeze rutier, atît ziua, cît şi noaptea, locul lucrării, indiferent dacă este vorba despre săpături sau intervenţii în caz de avarii, care se efectuează în suprafeţele străzilor, trotuarelor şi parcajelor.

Totodată, au fost adoptate măsuri pentru sezonul rece. Agenţii economici care deţin puncte de lucru cu faţada pe principalele artere rutiere ale municipiului vor avea în acest an obligaţia ca, în perioada 01 decembrie a anului curent şi 07 ianuarie, anul următor, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, să amenajeze prin decorare şi iluminare vitrinele activelor, pe o suprafaţă de minimum 50%, inclusiv în zilele de sîmbătă, duminică şi sărbători legale. Iluminatul activelor va funcţiona odată cu iluminatul stradal asigurat de administraţia publică locală. Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amendă de la 100 lei, la 300 lei, pentru persoane fizice şi de la 300 lei, la 500 lei, pentru persoane juridice. Tot la iarnă, necurăţarea zăpezii şi gheţii de pe trotuare şi rigole din faţa imobilelor după încetarea ninsorii poate atrage amenzi cuprinse între 200 şi 800 de lei pentru deţinătorii de imobile (proprietari sau chiriaşi), spaţii comune sau incinte.



12