Amenzi pentru bănci

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amenzi pentru bănci

Monden 06 August 2014 / 00:00 472 accesări

Banca Centrală a Ungariei (NBH) a amendat 58 de instituții regionale de creditare cu suma totală de 386,5 milioane de forinți, circa 1,23 milioane de euro, din cauza unor practici incorecte. NBH a investigat 62 de bănci și instituții de creditare și a descoperit că majoritatea au mărit ilegal costurile bancare și taxele percepute clienților. Banca Ungariei a verificat dacă instituțiile au acționat în conformitate cu reglementările de protecție a consumatorilor când au majorat unilateral taxele, comisioanele și costurile, în perioada 1 ianuarie 2012 - 30 aprilie 2014. Deoarece acestea au încălcat reglementările, NBH a anunțat că a impus amenzi unui grup de 58 de bănci și a cerut compensarea clienților pentru prejudiciile suferite. Cele mai mari amenzi au fost acordate Duna Savings Bank (25 milioane de forinți), Buda Regional Bank (22,5 milioane de forinți) și Dunakanyar Savings Co-operative (18 milioane de forinți). În iulie, Banca Centrală a Ungariei a amendat zece instituții de creditare cu suma totală de 71,8 milioane de forinți (232.000 euro), pentru că ar fi majorat ilegal taxele și comisioanele aplicate clienților.

Sectorul bancar maghiar a înregistrat, în primul trimestru din 2014, un profit combinat după taxe de 69,9 miliarde de forinți, circa 229 de milioane de euro, în scădere cu 15,3% față de perioada similară din 2013, arată datele publicate recent de Banca Centrală a Ungariei. Taxa pe bănci, cea mai ridicată din Europa, s-a ridicat la 39,9 miliarde de forinți, dar în scădere cu două miliarde de forinți față de primul trimestru din 2013. Valoarea activelor totale a scăzut cu 3,5% în perioada martie 2013 - martie 2014, la 31,31 miliarde de forinți, în timp ce rata creditelor neperformante (NPL) a urcat de la 14,1% la 14,5%. Principalele bănci din Ungaria sunt OTP, K&H Bank, precum și diviziile ungare ale băncilor austriece Raiffeisen și Erste, băncii belgiene KBC, băncilor italiene Unicredit și Intesa Sanpaolo, precum și subsidiara băncii germane Bayerische Landesbank.

De practici incorecte s-a făcut vinovată și compania LinkedIn, care plăteşte unor foşti şi actuali angajaţi despăgubiri şi salarii neacordate de șase milioane de dolari. Reţeaua de socializare LinkedIn, a cărei misiune declarată este să creeze oportunităţi economice pentru profesionişti, va plăti despăgubiri şi drepturi salariale neacordate unor foşti şi actuali angajaţi din California, Illinois, Nebraska şi New York, în urma unui acord cu Departamentul Muncii. Compania nu a înregistrat şi plătit toate orele lucrate, inclusiv cele suplimentare, de 359 de angajaţi, potrivit Departamentului Muncii. În total, compania trebuie să plătească angajaţilor 3,35 de milioane de dolari pentru orele suplimentare lucrate şi despăgubiri de 2,51 milioane de dolari.

LinkedIn, fondată în 2002, pune în legătură profesionişti sau companii şi oferă informaţii legate de locurile de muncă şi oportunităţile de angajare. Companiile care recrutează personal plătesc comisioane pentru a găsi candidaţi prin intermediul site-ului, care are 313 milioane de membri. LinkedIn şi-a extins recent forţa de muncă, având circa 5.700 de angajaţi, şi a închiriat o nouă clădire de birouri în San Francisco, unde pot lucra 2.500 de persoane.



12