Super-comedia românească „America, venim!”, a cărei lansare pe marele ecran autohton s-a produs la nivel național încă de weekend-ul trecut, va avea proiecția de gală la Cityplex din Constanța, astăzi, începând cu ora 19.00. Cinefilii tomitani care vor dori să asiste la acest eveniment notabil pentru cinematografia românească se vor putea întâlni cu îndrăgita actriță Tania Popa la finalul proiecției, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri despre această peliculă. La întâlnirea cu publicul de la malul mării erau așteptați și alți membri ai echipei de filmare, precum și unul dintre cei doi producători ai filmului, Tudor Giurgiu, însă, din motive obiective, ei nu mai pot ajunge, săptămâna aceasta, la Constanța. La Cityplex Constanța, pelicula va fi prezentată în perioada 26 septembrie - 9 octombrie, iar biletele se pot procura la tariful normal pentru proiecțiile 2D, în funcție de orele și zilele în care rulează.
În rolurile principale din „America, venim!”, spectatorii îi vor recunoaște pe Adrian Văncică și Gheorghe Ifrim, cunoscuți publicului pentru rolurile din serialul de televiziune „Las Fierbinți”. Fanii popularelor personaje Celentano și Primarul Vasile îi vor putea vedea pe cei doi actori într-o altfel de ipostază, având o prestație de zile mari în această comedie inedită filmată, în mare parte, la New York.
Din distribuția filmului fac parte și actorii Mihai Călin („Train de Vie“, „Eu sunt Adam“, „Second Hand“), Ion Sapdaru, Tania Popa, Ioana Blaj, Alexandru Bindea şi Oana Ioachim.
INVITATA SPECIALĂ A FILMULUI, MIRA FURLAN De asemenea, în distribuție se remarcă și invitata specială a filmului, celebra actriță de origine croată Mira Furlan, stabilită în prezent în Los Angeles. Aceasta a avut roluri principale în peste 25 de producții cinematografice semnificative, printre care seria „Babylon 5”, precum şi „Tata în călătorie de serviciu”, în regia lui Emir Kusturica, film care a obținut, în anul 1985, premiul Palme d’Or și a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru cel mai bun film străin.
„America, venim" prezintă aventurile unor actori români chemați la New York să susțină reprezentații pentru diaspora. Astfel, o trupă de teatru din provincie ajunge să-și trăiască visul de-o viață într-un road-movie plin de peripeții. Cei cinci actori, împreună cu directorul teatrului, traversează oceanul la invitația consulatului român. Nu totul merge, însă, conform planului, astfel că actorii hotărăsc, pentru câțiva bani în plus, să înceapă colaborarea cu un impresar local, tot român, stabilit în SUA de mulți ani, care le promite un turneu de senzație la comunitățile de români.
Plini de entuziasm, dar fără să știe o boabă de engleză, protagoniștii se trezesc în tot felul de situații care stârnesc hohote de râs. Comedia este savuroasă, plină de situaţii amuzante şi inedite, și este completată perfect de actorii din distribuție, nume mari și reprezentative pentru filmul românesc.
Regia filmului este semnată de Răzvan Săvescu - regizor, scenarist și producător -, cunoscut publicului și ca realizator al serialelor de televiziune: „Clanul Popeștilor” (Antena 1), „Lori și Dan” (TVR 1), „La bloc” (Pro TV), „La servici” (Pro TV), „Gașca” (Kanal D), „Nimeni nu-i perfect” (Prima TV) sau al filmului de televiziune „O zi președinte” (Pro TV). Scurtmetrajul lui Săvescu „Icre negre”, realizat în 2010, a fost selecționat în numeroase festivaluri importante, precum cele de la Montpellier sau Wroclaw.
PREMIERA ABSOLUTĂ, LA TIFF Comedia „America, venim!” a fost văzută în premieră absolută la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Filmul, care este și lungmetrajul de debut al regizorului, are un scenariu semnat de Răzvan Săvescu și Oana Ioachim. Producția este realizată de Tudor Giurgiu și Bogdan Crăciun (Libra Film).
Director de imagine este Liviu Mărghidan, cel care a realizat imaginea filmelor „California Dreamin’“ (regia: Cristian Nemescu) sau „Portretul luptătorului la tinerețe“ (regia: Constantin Popescu), iar costumele și scenografia sunt semnate de Mălina Ionescu.
Filmările au avut loc în România și în Statele Unite ale Americii și s-au desfășurat pe parcursul unei luni de zile. Producția a fost realizată cu sprijin financiar de la Centrul Național al Cinematografiei.