Aministie fiscală pentru tot poporul?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Hai cu guma de șters!

Aministie fiscală pentru tot poporul?

Economie 17 Iulie 2018 / 15:49 745 accesări
MFP: „Vorbim despre datorii cumulate de 100 miliarde lei. O mare parte din sumă nu poate fi recuperată, așa că mai bine o ștergem“

MFP: „Vorbim despre datorii cumulate de 100 miliarde lei. O mare parte din sumă nu poate fi recuperată, așa că mai bine o ștergem“

Amnistia fiscală s-ar putea aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice, cu datorii la 31 decembrie 2017, aceasta fiind una dintre ideile luate în calcul de Ministerul Finanțelor Publice, au declarat surse din instituție, citat de hotnews.ro - „Nu putem vorbi momentan de un proiect pe tema amnistiei fiscale. Sunt mai multe idei. Una dintre ele, pe care o luăm în calcul, este ca aceasta să se aplice pentru cei cu datorii la data de 31 decembrie 2017. Se va aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice. Vorbim de circa 100 miliarde lei, dintre care doar trei miliarde sunt datorii ale persoanelor fizice. Mare parte din sumă nu mai poate fi recuperată, așa că mai bine să o ștergem. În cazul persoanelor juridice sunt circa 17 miliarde lei care pot fi recuperate, dar în decursul a foarte mulți ani“. Conform surselor citate, situația multor companii de stat reprezintă un alt motiv pentru care se va recurge la amnistie fiscală - „Sunt multe companii de stat pe care nu le poți ajuta din cauza legislației europene pe tema ajutorului de stat. Așadar, decât să le închidem, pentru că vorbim de locuri de muncă, nu mai bine le ajutăm?“. Reamintim că luni seară, consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunțat că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare și include ștergerea datoriilor unor companii, precizând însă că astfel de lucruri se fac, nu se discută, potrivit mediafax.ro - „Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare în sensul în care se vorbește, la capitolul IMM, de restartarea mediului de afaceri. Dar nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu își plătească datoriile; și mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplătești sau să îi bonifici și pe cei care și-au plătit corect taxele și impozitele“.



12