AMBIȚIE Este cea mai bună elevă din liceul la care învață, le-a arătat tuturor că problemele financiare și faptul că provine din mediul rural nu reprezintă o piedică în calea succesului la învățătură și a dat dovadă de o sete de cunoaștere nelimitată. Iar aceste lucruri nu au rămas neobservate și nerăsplătite. Este vorba despre Ionica Luciu, singura elevă de clasa a XII-a a Colegiului „Dobrogea” din Castelu premiată în cadrul „Galei bursierilor Consiliului Județean Constanța (CJC)”, desfășurată ieri, la Pavilionul Expozițional. La cei 19 ani, Ionica este un adevărat model pentru tinerii de vârsta ei. Începând din clasa a V-a, ea a primit în fiecare an bursă de merit din partea CJC pentru rezultatele admirabile la învățătură. Spre deosebire de alți liceeni care ies de pe băncile școlii fără să știe ce vor face în viață, Ionica a investit banii tot în educație, însă nu s-a limitat doar la cursurile de la școală. „În liceu mi-am investit bursa în cursuri de calificare. Până acum am obținut o diplomă de ospătar și una de cofetar-patiser”, a spus tânăra. De altfel, Ionica știe exact ce va face în viitor. Ea intenționează să își deschidă o patiserie, cât mai curând posibil. „Imediat după examenul de Bacalaureat, voi căuta fonduri și informații pentru a înființa o afacere. Oricum, până îmi voi realiza visul, pot să mă angajez ca patiser, să câștig experiență”, a declarat, încrezătoare, eleva premiantă.
175 DE BURSIERI La fel ca Ionica Luciu mai sunt alți 174 de liceeni proveniți din mediul rural, care au obținut rezultate școlare remarcabile atât în anii de gimnaziu, cât și în liceu. Au fost premiați primii trei elevi din fiecare liceu din județ, care au avut medii anuale de peste 8,00. Bursele au fost acordate pentru cele opt luni ale anului școlar curent.
A PATRA EDIȚIE „Gala bursierilor CJC” se află, anul acesta, la a patra ediție. În cadrul evenimentului, sunt premiați elevii din anii terminali de liceu, proveniți din mediul rural, care au fost răsplătiți prin intermediul „Programului de burse pentru elevii din mediul rural“, inițiat în 2008 de Nicușor Constantinescu. De altfel, programul este unul dintre „motivele” pentru care președintele ales al CJC este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Cu toate acestea, conducerea Consiliului ne asigură că programul nu va înceta indiferent de zvonuri și de situația financiară a instituției. „Ne bucură foarte mult că toți acești elevi care au fost bursieri în cadrul programului în clasele V - VIII au continuat în aceeași linie și la liceu. Este o realizare, motiv pentru care vom continua programul indiferent de ce se va întâmpla”, a spus vicepreședintele CJC Cristinel Dragomir.