Știri pe scurt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Știri pe scurt

Sport 19 Iunie 2015 / 00:00 897 accesări

Lotul de handbal feminin al României pentru JMU

Lotul de handbal feminin al României include 17 jucătoare pentru participarea la Jocurile Mondiale Universitare (JMU), competiţie programată luna viitoare, în Coreea de Sud. Echipa României va fi condusă de antrenoarele Nicoleta Alexandrescu şi Carmen Amariei, iar handbalistele convocate sunt următoarele: Cristina Enache, Ana Maria Măzărean și Elena Șerban - portari, Carmen Ilie, Laura Leahu, Ana Maria Simion, Cătălina Preda, Roxana Cîrjan, Cristina Nan, Cosmina Cozma, Bianca Tiron, Andreea Trăilă, Mădălina Zamfirescu, Maria Gavrilă, Ana Maria Apipie, Laura Popa și Cristina Florică - jucătoare de câmp. „Sper să avem un rezultat cât mai bun și, de ce nu, să ne întoarcem cu o medalie cât mai strălucitoare”, a declarat Carmen Amariei. JMU au ajuns la ediția a XXVIII-a, iar în 2015 se vor desfăşura la Gwangju, în Coreea de Sud, în perioada 3-14 iulie, competiţia fiind organizată de Federația Internațională a Sportului Universitar.

Mergea s-a calificat în semifinale, la Halle

Perechea formată din Florin Mergea și Rohan Bopanna (India), cap de serie nr. 2, s-a calificat, ieri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Halle (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 1.696.645 de euro. Mergea și Bopanna au învins în sferturile de finală, cu scorul de 7-6 (7/4), 7-6 (7/3), după o oră şi 22 de minute, cuplul alcătuit din Marin Draganja (Croaţia) și Henri Kontinen (Finlanda). În semifinale, Mergea şi Bopanna, care și-au asigurat 180 de puncte în clasamentul ATP de dublu şi un cec în valoare de 23.990 de euro, îi vor întâlni pe americanii Eric Butorac și Scott Lipsky. În cealaltă semifinală de dublu de la Halle se vor întâlni perechea formată din constănțeanul Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, cap de serie nr. 1, şi cuplul alcătuit din Raven Klaasen (Africa de Sud) și Rajeev Ram (SUA).

România a obținut a doua victorie la World Rugby Nations Cup 2015

Reprezentativa României a surclasat selecționata Namibiei cu scorul de 43-3 (17-3), miercuri seară, pe Stadionul Național „Arcul de Triumf“ din București, în a doua etapă a competiției World Rugby Nations Cup 2015. Meciul dintre cele două participante la Cupa Mondială din Anglia a fost echilibrat doar în prima sa parte, după care „stejarii” au luat jocul pe cont propriu și au câștigat la o diferență categorică, reușind nu mai puțin de șapte eseuri, fapt care le-a adus punctul bonus ofensiv. Oaspeții au deschis scorul, dintr-o lovitură de pedeapsă executată de Kaizemi, apoi tricolorii s-au dezlănțuit și au punctat prin eseurile lui Mihai Macovei (2), Florin Surugiu, Ionuț Botezatu, Florin Ioniță, Randall Morrison și Florin Vlaicu, patru dintre ele transformate de Dănuț Dumbravă și Vlaicu - câte două. Tot miercuri, Argentina Jaguars a dispus de Spania cu 15-6. În clasament, România și Argentina Jaguars au câte 9 puncte, în timp ce Spania și Namibia au rămas cu 0 puncte. Duminică, de la ora 20.00, România și Argentina Jaguars se vor întâlni într-un meci cu trofeul pe masă, precedat de partida Spania - Namibia (17.00).

Finalele Cupelor Europene la rugby se vor disputa la Lyon

Finalele Cupelor Europene de rugby din anul 2016 vor avea loc pe noul stadion din Lyon (Franța), în timp ce finalele din 2017 se vor disputa la Edinburgh (Scoția), au anunțat organizatorii celor două competiții. Finala Champions Cup (Cupa Europei), cea mai importantă competiție continentală intercluburi din sportul cu balonul oval, se va disputa la data de 14 mai 2016, în timp ce finala Challenge Cup va avea loc cu o zi mai devreme. Lyon este al treilea oraș francez care va găzdui o finală a Cupei Europei, după Bordeaux (1998) și Paris (2001 și 2010). Viitorul „Grand Stade“ din Lyon, o incintă ultramodernă cu o capacitate de 59.000 locuri, va fi inaugurat în ianuarie 2016 și urmează să găzduiască șase meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal - ediția 2016, între care un joc din optimile de finală și o semifinală.

Mihai Covaliu, noul președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață

Avocatul Mihai Covaliu a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață (FRHG), în cadrul Adunării Generale de alegeri care a avut loc joi la sediul Ministerului Tineretului și Sportului. Mihai Covaliu (simplă coincidență de nume cu fostul campion olimpic la scrimă) a fost singurul candidat pentru acest post și a întrunit 11 voturi „pentru“, în timp ce un vot a fost anulat. De remarcat că doar 12 structuri sportive au avut drept de vot la această Adunare Generală. Covaliu a fost timp de un an de zile vicepreședinte al FRHG și a demisionat în februarie 2009. În acea perioadă, el a mai deținut funcțiile de președinte al Colegiului Central de Arbitri, membru al Comisiei de Disciplină și membru al Comisiei Juridice.

Pennetta, nominalizată pentru „Heart Award” alături de Dulgheru, Azarenka şi Bacsinszky

Sportiva italiană Flavia Pennetta este cea de-a patra jucătoare nominalizată pentru „Heart Award”, după românca Alexandra Dulgheru, Victoria Azarenka din Belarus şi Timea Bacsinszky din Elveţia, informează fedcup.com. Flavia Pennetta a fost nominalizată după prestaţia pe care a avut-o la întâlnirea Italiei cu SUA, scor 3-2, din play-off-ul pentru Grupa Mondială. Pennetta a învins-o la simplu pe Christina McHale, iar la dublu s-a impus, alături de Sara Errani, în faţa cuplului Alison Riske / Serena Williams. Câştigătoarea premiului este aleasă în urma votului fanilor, care va începe la 22 iunie, pe site-ul fedcup.com. „Heart Award” recunoaște meritele jucătoarelor care își reprezintă țara cu distincție, arătând curaj pe teren și spirit de echipă. Câştigătoarea premiului va obţine un cec în valoare de 3.000 de dolari, sumă pe care o poate dona.

Bouchard, învinsă în turul al doilea la Birmingham

Jucătoarea canadiană de tenis Eugenie Bouchard, cap de serie nr. 5 şi locul 11 WTA, a ratat calificarea în optimile de finală ale turneului de la Birmingham (Marea Britanie), dotat cu premii în valoare totală de 731.000 de dolari. Bouchard a fost învinsă în turul al doilea, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-0, după o oră şi 39 de minute, de Kristina Mladenovic (Franţa), poziţia 43 în ierarhia mondială. De asemenea, Victoria Azarenka (Belarus, favorită 12 şi locul 25 WTA) s-a retras din competiţie înaintea meciului din turul secund cu Zarina Dias (Kazahstan, poziţia 34 WTA).

Wawrinka, eliminat în turul secund la Queens

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, cap de serie nr. 2 şi locul 4 ATP, a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Queens (Marea Britanie), dotat cu premii în valoare totală de 1.696.645 de euro. Wawrinka a fost învins în turul secund, cu scorul de 7-6 (7/4), 7-6 (13/11), după o oră şi 50 de minute, de sud-africanul Kevin Anderson, poziţia 17 în ierarhia mondială. Wawrinka a câştigat, la 7 iunie, turneul de la Roland Garros, obţinând al doilea său trofeu de Grand Slam, după ce l-a învins, în finală, pe liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, scor 4-6, 6-4, 6-3, 6-4.

Michelin vrea să revină în Formula 1, din 2017

Producătorul francez de pneuri Michelin, care s-a retras din Formula 1 în 2006, intenționează să revină începând cu anul 2017 în cursele din Marele Circ, chiar dacă firma italiană Pirelli este considerată favorită în menținerea monopolului asupra curselor din F1. Michelin a intrat în licitația lansată de Federația Internațională de Automobilism înainte de termenul-limită de miercuri. Producătorul francez susține o creștere a lățimii jantelor de la 13 la 18 inci, ceea ce ar permite o durabilitate mai mare a pneurilor. „Vom vedea dacă vom fi selectați sau nu. Dar noi vrem să fim coerenți cu propunerile noastre și să oferim oportunitatea echipelor și piloților de a avea un pneu care să permită tuturor să se exprime și să piloteze la maxim”, a declarat Pascal Cuoasnon, șeful diviziei motorsport a Michelin. Piloții s-au plâns adesea că actualele reguli îi forțează să fie atenți la stadiul de deteriorare a pneurilor și să evite accelerațiile maxime pentru a salva combustibil. După retragerea Michelin din 2006, Formula 1 a avut ca unic furnizor pe Bridgestone, care a fost înlocuit din 2011 de Pirelli. Michelin susține că, în cazul unui furnizor unic în F1, trecerea la jantele de 18 inci se impune pentru că ar evita schimbarea anvelopelor la fiecare 10 tururi, ceea ce ar fi o provocare tehnică pentru toată lumea motorsportului.

Mo Farah a lipsit de la două teste antidoping înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra

Atletul britanic Mo Farah a lipsit de la două teste antidoping înaintea Jocurilor Olimpice din 2012 de la Londra, competiţie la care a câştigat două medalii de aur! Potrivit „Daily Mail“, Farah ar fi ratat primul test în 2010, cu şase luni înainte de a stabili un record naţional în proba de 5.000 de metri. Al doilea test ar fi trebuit să aibă loc după ce Farah a început colaborarea cu antrenorul Alberto Salazar (n.r. - implicat într-un scandal de dopaj), în februarie 2011, la domiciliul sportivului din Teddington. Farah susţine că nu a auzit soneria şi de aceea nu le-a deschis oficialilor care urmau să îl testeze. Conform regulamentelor antidoping din Marea Britanie, un sportiv care lipseşte de la trei controale antidoping într-un interval de 12 luni poate fi suspendat o perioadă de până la patru ani. Mo Farah a câştigat la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, medaliile de aur la 5.000 m şi la 10.000 m.

Kylie Palmer lipseşte de la CM de nataţie deoarece a fost depistată pozitiv

Înotătoarea australiană Kylie Palmer s-a retras din lotul pentru Campionatele Mondiale de nataţie de la Kazan, după ce s-a constatat că a fost depistată pozitiv în urma unui control efectuat în 2013. Palmer a acceptat o suspendare provizorie după ce a fost notificată de federaţia internaţională (FINA) că a încălcat regulamentul antidoping. „Se pare că eşantionul ce a avut rezultat pozitiv la testul antidoping era atât de mic încât FINA a renunţat iniţial la orice investigaţie, însă Agenţia Mondială Antidoping a cerut redeschiderea cazului”, se arată pe site-ul jurnalului australian „Sydney Morning Herald“. Palmer a câştigat titlul olimpic în 2008 la ştafetă 4x200 m liber şi medalia de argint la Londra, în 2012, în aceeaşi probă.



12