Casa Albă a apreciat miercuri că orice acţiune împotriva Iranului ar crea şi mai multă instabilitate şi a menţionat securitatea americanilor din Afganistan şi Irak, înaintea unei întrevederi între preşedintele Barack Obama şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu şi în condiţiile în care Israelul a sugerat în ultimele săptămâni că ar putea ataca Iranul, din cauza programului său nuclear controversat. ”Iranul este lângă Afganistan şi Irak. Noi avem personal civil la post în Irak, avem soldaţi şi civili în Afganistan”, a remarcat Carney, purtător de cuvânt al Casei Albe, subliniind că din câte ştie Washingtonul, Teheranul nu a început să construiască o armă nucleară. Preşedintele Obama se va întâlni luni cu Netanyahu, la Casa Albă, într-un moment în care Israelul este supus la presiuni de SUA, pentru a nu ataca Iranul, fără un acord prealabil.
SUA dispun de bombe puternice, pregătite pentru a fi folosite în cazul unei acţiuni militare împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, a afirmat, miercuri, şeful Statului Major al forţelor aeriene americane, generalul Norton Schwartz. Acesta a refuzat totuşi să precizeze dacă armele americane - dintre care 30.000 de bombe antibuncăr MOP (massive ordnance penetrator) - sunt capabile să atingă instalaţiile nucleare iraniene subterane.
Iranienii sunt chemaţi la urne, astăzi, în primele alegeri după revoltele din 2009, privite de analişti ca un test al popularităţii preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad. Echipele de campanie au împărţit fluturaşi şi au lipit afişe cu numele candidaţilor de-a lungul străzilor din Teheran, în ultimele zile ale campaniei. Alegătorii au primit mesaje electorale pe telefoanele mobile iar televiziunea a transmis numeroase programe prin care a îndemnat populaţia să voteze. Însă, pe străzile aglomerate din Teheran, unii iranieni nu sunt foarte entuziasmaţi de alegeri. Un bărbat, întrebat de CNN despre alegeri, a răspuns ”Nu voi vota, deci îmi este frică să vorbesc”. În Iran, alegerile reprezintă, în general, pentru regimul revoluţionar, o demonstraţie că se bucură de susţinerea absolută a populaţiei. Dar scrutinul de azi este şi prima dată când iranienii sunt chemaţi la urne după alegerile prezidenţiale din 2009, marcate de acuzaţii de fraudă ce au dus la revolte de stradă faţă de regim, conduse de Mişcarea Verde.