”Ovidius” pregătește specialiști în protecția mediului și ecologie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru a răspunde cerințelor pieței

”Ovidius” pregătește specialiști în protecția mediului și ecologie

Social 05 Septembrie 2014 / 00:00 1133 accesări

Societățile care desfășoară activități generatoare de impact asupra mediului, dar și firmele specializate în analiza și evaluarea impactelor de mediu sunt în căutare de specialiști în ecologie sau specialiști de mediu. Pentru a răspunde cerințelor pieței, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța oferă două programe de studii de mare actualitate - Ecologia și Protecția Mediului, respectiv Știința Mediului, care pregătesc specialiști instruiți să facă față problemelor de mediu din ce în ce mai frecvente. În cadrul sesiunii de admitere din septembrie, FSNSA scoate la concurs, la specializarea Știința Mediului, 92 locuri cu taxă și 2 locuri fără taxă. La specializarea Ecologia și Protecția Mediului sunt scoase la concurs 84 de locuri cu taxă, iar la specializarea Biologie - 22 locuri cu taxă. La specializările Geografie și Geografia Turismului sunt scoase la concurs 25, respectiv 91 de locuri cu taxă, viitorii studenți putând opta la absolvire pentru numeroase profesii atât în cercetare, cât și în turism sau învățământ. La specializarea Agricultură, sunt scoase la concurs atât locuri la forma cu frecvență (9 locuri cu taxă), cât și la cea cu frecvență redusă (3 locuri cu taxă). De asemenea, la specializarea Horticultură sunt disponibile 20 de locuri cu taxă, iar la Inginerie economică în Agricultură - 60 de locuri cu taxă. Absolvenții pot opta, la finalizarea studiilor de licență, să-și continue pregătirea tot în cadrul FSNSA. Pentru studii de licență și masterat, se pot face înscrieri până pe 14 septembrie, iar interviul pentru admitere la studii de masterat este programat pe 15 septembrie. În zilele de 16 și 17 septembrie, candidații declarați admiși se pot înmatricula la secretariatul facultății. Relații suplimentare se pot obține pe site-ul facultății (www.snsa.univ-ovidius.ro). În ediția online a ziarului ”Telegraf” puteți afla care sunt programele de masterat pe care FSNSA le pregătește studenților și cum este organizat concursul de admitere la licență și masterat.

Anul acesta, domeniul Biologie oferă două programe de masterat: Conservarea Biodiversității și Valorificarea principiilor bioactive din plante indigene. Pentru domeniul Știința Mediului sunt scoase la concurs locuri cu taxă și fără taxă la specializările Analiza și evaluarea impactului de mediu și Dezvoltarea durabilă în zona costieră și valorificarea eco-turistică a spațiului litoral. Totodată, pentru domeniul Agronomie, sunt scoase la concurs locuri fără taxă și cu taxă în cadrul programelor de masterat Sisteme de agricultură și monitorizarea zonelor vulnerabile la secetă, respectiv Controlul și monitorizarea produselor agricole. Toate programele de masterat sunt acreditate, iar absolvenții pot opta ulterior și pentru studii doctorale în domeniu.

CONCURSUL DE ADMITERE Concursul de admitere la ciclul de studii de licenţă, pentru toate domeniile de studii, se desfăşoară fără probe scrise şi constă în analiza dosarelor candidaţilor. Ierarhizarea candidaţilor la admiterea la studii de licenţă se face ținând cont de media la examenul de Bacalaureat. Pentru ciclul de studii de masterat, concursul de admitere pentru toate domeniile de studii se desfăşoară fără probe scrise şi constă în analiza dosarelor candidaţilor şi un interviu. Ierarhizarea candidaților la admiterea la studii de masterat se face ținând cont de media la examenul de licență (50%), nota la interviu (30%) şi media anilor de studii (20%).

Taguri articol


12