Candidatul la funcţia de preşedinte al R. Moldova, Nicolae Timofti, consideră că nu este momentul oportun de a vorbi despre unirea R. Moldova cu România. În prima sa intervenţie televizată de când a fost propus candidat la preşedinţie, Nicolae Timofti a declarat că nu se ştie dacă România şi-ar dori unirea cu R. Moldova, despre care vorbeşte o parte a societăţii de pe ambele maluri ale Prutului. Timofti s-a arătat un adept al integrării europene a R. Moldova şi a declarat că prima sa vizită peste hotare, dacă va fi ales în fruntea statului, va fi la Bruxelles. Nicolae Timofti a mai spus că susţine programul de guvernare al Alianţei pentru Integrare Europeană, care l-a propus în această funcţie. El a adăugat că îşi doreşte să fie un preşedinte al tuturor cetăţenilor. Nicolae Timofti s-a declarat şi un promotor al reformei justiţiei în R. Moldova şi a promis că va întreprinde paşii necesari pentru depăşirea actualei crize politice. Alegerile preşedintelui R. Moldova vor avea loc astăzi, Nicolae Timofti fiind singurul candidat. Candidatura acestuia a fost propusă de toate partidele din alianţa de guvernare. Nicolae Timofti, în vârstă de 63 de ani, este judecător, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.
ALEGERI ŞI PROTESTE Mii de persoane ar urma să participe la manifestaţii pro şi contra Alianţei pentru Integrare Europeană, astăzi, când parlamentarii de la Chişinău vor încerca să aleagă preşedintele ţării. Asociaţiile de veterani vor organiza un miting în susţinerea alegerii preşedintelui. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Ofiţerilor Sergiu Sârbu a anunţat că la manifestaţii vor participa cel puţin vreo 20.000 de cetăţeni ai R. Moldova. Premierul R. Moldova, Vlad Filat, se teme că astăzi, când parlamentarii vor încerca să aleagă şeful statului, s-ar putea repeta revoltele din 7 aprilie 2009.
ÎN LOC DE CONCLUZIE Deşeurile radioactive de pe teritoriul Transnistriei vor fi trimise în R. Moldova, deoarece partea transnistreană nu are posibilităţi de păstrare sau distrugere a lor. O decizie în acest sens a fost luată miercuri, de vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov şi şefa diplomaţiei transnistrene, Nina Ştanski. Câteva mii de oameni se vor aduna în faţa Palatului Republicii. Tot azi, un alt miting va fi organizat de Partidul Comuniştilor. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi de faptul că Primăria a permis organizarea a două proteste concomitent. Deputatul comunist a spus că primele deşeuri radioactive vor fi aduse începând de ieri de pe teritoriul unei uzine din Râbniţa, pentru a fi păstrate sau utlizate în R. Moldova. Oficialii au semnat şi un protocol, iar Nina Ştanski a calificat evenimentul ca un început bun de cooperare între Chişinău şi Tiraspol. În cadrul întrevederii au fost discutate şi alte subiecte, cum ar fi revenirea la normal a activităţii transportului feroviar şi serviciului poştal între ambele maluri ale Nistrului.