Patronii mai multor restaurante şi hoteluri din Mamaia au cerut angajaţilor să îşi facă un nou control medical, după ce Autoritatea Judeţeană de Sănătate Publică (AJSP) Constanţa a stabilit că toxiinfecţia alimentară din tabăra de la Năvodari s-a produs din cauza neglijenţei angajaţilor cantinei, care erau purtători de salmonella. Vicepreşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Andrei Trandafir, a declarat că reprezentanţii AJSP le-au recomandat tuturor proprietarilor de restaurante, fie că acestea sînt anexate unui hotel sau nu, să le solicite tuturor angajaţilor cu domiciliul în oraşul Năvodari să îşi refacă analizele medicale. ”Aceasta este doar o recomandare, întrucît nu există niciun cadru legal care să îi oblige pe proprietarii de restaurante să le solicite angajaţilor refacerea analizelor medicale în perioada de valabilitate a carnetelor de sănătate, care, oricum, este mai mare decît perioada sezonului estival. Cu toate acestea, eu personal, în calitate de hotelier, am luat în calcul această variantă înainte de a afla de campania desfăşurată de reprezentanţii AJSP în Mamaia”, a declarat Trandafir. Reamintim că, săptămîna trecută, zeci de persoane din tabăra de la Năvodari au fost internate în Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa cu toxiinfecţie alimentară. 54 dintre acestea erau purtătoare de salmonella. Copiii sînt cazaţi acum la complexul Victoria din Năvodari şi în cîteva hoteluri din Eforie.