Cei mai mulți angajați ai firmelor din vestul țării provin din Serbia. Sunt însă și angajatori care caută forță de muncă pe alte continente, astfel încât lucrează cu cetățeni din China, Vietnam sau Filipine. În județul Timiș, șomajul se situează la un nivel foarte scăzut, iar mulți manageri se plâng că nu au cu cine să lucreze. Firmele din construcții, automotive, comerț sau servicii caută în permanență angajați, a transmis Cosmin Jitariuc de la studioul TVR Timișoara.
Ultima bursă a locurilor de muncă organizată la Timișoara a scos la bătaie peste 1300 de posturi, însă a adunat doar puțin peste 700 de CV-uri și intenții de angajare. O cauză importantă a deficitului de angajați este exportul de forță de muncă pe care țara noastră îl practică de mulți ani.
În Serbia există o disponibilitate mare a forței de muncă, așa că pentru firmele românești de la granița de vest este la îndemână să caute acolo angajați. Prin intermendiul camerelor de comerț din cele două state se organizează, în premieră, o bursă a locurilor de muncă la Kikinda. Procesul de recrutare a angajaților se extinde și pe continentele vecine.
În județul Timiș, la final de august, rata oficială a șomajului se situa la 1,8%, în scădere față de luna precedentă.