Ani grei de puşcărie pentru traficarea a patru tone de cocaină

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ani grei de puşcărie pentru traficarea a patru tone de cocaină

Eveniment 01 Octombrie 2013 / 00:00 1239 accesări

Condamnaţi la pedepse grele cu închisoarea în primul dosar privind traficarea a 1,2 tone de cocaină prin Portul Constanţa Sud - Agigea, cetăţeanul spaniol Antonio Cano Alvarez, soţia sa, Elena Ramona Cano Alvarez (fostă Cioroabă), şi un prieten al acesteia, Adrian Vasile Chiribău, au aflat, ieri, sentinţa în cel de-al doilea dosar în care sunt judecaţi pentru alt trafic de droguri de mare risc şi tentativă de introducere de stupefiante în România. Magistraţii Curţii de Apel au menţinut pedepsele soţilor Cano Alvarez, de câte 25 ani de închisoare, la care au fost condamnaţi de Tribunalul Constanţa şi i-au redus-o pe a lui Chiribău, de la 25 ani la 17 ani de detenţie. Totodată, instanţa a decis ca Antonio Cano Alvarez să fie expulzat în Spania după ce sentinţa rămâne definitivă. Hotărârea mai poate fi atacată la instanţa supremă.

ACUZAŢII Conform anchetatorilor, cei trei sunt acuzaţi că, pe lângă cele 1.200 kg de cocaină aduse în România prin Portul Constanţa Sud - Agigea în ianuarie 2009, se pregăteau să mai introducă în ţară aproape patru tone de cocaină din Brazilia. Drogurile urmau să ajungă la firma Elenei Cioroabă, SC Rumaval Impex SRL, din comuna gorjeană Baia de Fier. Oamenii legii spun că cele două containere trebuiau să tranziteze ţara noastră, destinaţia finală fiind Spania. Cazul a fost cercetat de Poliţia braziliană, care a reuşit să destructureze filiera şi apoi a transmis informaţiile omologilor români, pentru a le servi la întocmirea unui al doilea dosar penal pe numele celor trei traficanţi de droguri.

REMEMBER Amintim că în primul dosar, privind traficarea a 1,2 tone de cocaină prin Portul Constanţa Sud - Agigea, Antonio Cano Alvarez a fost condamnat la 24 de ani de detenţie, iar Cioroabă şi Chiribău - la câte 22 ani. Ei au atacat sentinţa, iar Curtea de Apel Constanţa le-a redus pedepsele la 16 ani pentru Alvarez şi la câte 15 ani pentru Cioroabă şi Chiribău. Cauza a ajuns în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a hotărât rejudecarea apelurilor celor trei. În mai, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au emis o nouă sentinţă. Cano a rămas cu pedeapsa de 16 ani, iar soţia sa şi Chiribău au fost condamnaţi la câte 12 ani de detenţie. Decizia a fost deja atacată cu recurs. În prezent, cauza se află pe rolul instanţei supreme şi are termen de judecată pe 2 octombrie.



12