Animalele din Microrezervația Constanța, mutate în „reședința de vacanță”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Primăvara se numără bobocii

Animalele din Microrezervația Constanța, mutate în „reședința de vacanță”

Justiție 24 Februarie 2015 / 00:00 587 accesări

Pentru că primăvara dă primele semne de revenire, iar prognozele meteo anunță zile călduroase în viitor, conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) a hotărât că e nevoie ca animalele din Microrezervație să fie mutate din adăpostul de iarnă într-un spațiu mai mare.

LIBERE CA PĂSĂRILE... LACULUI Primele care s-au bucurat de mai multă libertate au fost păsările, care au fost transferate din voliere (cuști de dimensiuni mari în care sunt adăpostite în anotimpul rece - n.r.) în lacul din apropierea Microrezervației. Misiunea îngrijitorilor nu a fost deloc ușoară. Animăluțele s-au agitat destul de mult înainte de a fi mutate. Unele au fost puțin speriate sau dezorientate, iar altele s-au agitat de veselie, pentru că au văzut lacul pentru prima dată în viața lor. Păsările tinere, care au fost crescute într-un mediu artificial, s-au bucurat pentru prima dată de libertatea pe care le-o oferă natura. „De obicei, când vine primăvara, mutăm în lac și puii care au ajuns la maturitate. Când se află într-un spațiu atât de mare, aproape că nu le vine să creadă că au atâta libertate. Anul acesta am transferat zeci de boboci din aproape toate speciile de păsări pe care le avem în Microrezervație”, a spus directorul CMSN, Adrian Bîlbă. El a mai precizat că, atunci când sunt mutate păsările, se ține cont de unele criterii. De exemplu, cele mai mari, care zboară mai sus și se pot pierde, sunt mutate într-un spațiu acoperit, iar cele mai mici și mai liniștite sunt duse în lac. „Dacă lăsăm rațele și gâștele mai agitate în spații neacoperite, riscă să ajungă chiar și în Delta Dunării, unde au capacitatea de a se adapta, iar noi nu vrem să le pierdem”, a precizat Bîlbă.

LAMELE AU REVENIT LA LOCUL LOR Și alte animale din Microrezervație au fost mutate în adăposturile de vară. De exemplu, lamele, care iarna aceasta au stat în același adăpost cu muflonii, au fost transferate înapoi în adăpostul lor. „A fost pentru prima dată când lamele au fost mutate din adăpostul lor. S-a anunțat o iarnă grea și de aceea am hotărât să mutăm cele trei lame în țarcul muflonilor, unde e mai cald. Acum că se încălzește vremea, le-am transferat în spațiul lor de lângă balta lebedelor”, a explicat directorul CMSN.

Taguri articol


12