Cele trei zile de festivități de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (CNMB), prilejuite de aniversarea celor 120 de ani ai instituției supranumite în perioada interbelică „Universitatea Dobrogei”, s-au încheiat, duminică, cu un spectacol de gală, dar și cu premierea olimpicilor mirciști.
Spectacolul oferit de mirciști a constat în momente de dans și muzică - vocală și instrumentală, ceea ce a demonstrat că tinerii formați la Colegiul „Mircea cel Bătrân” sunt și deosebit de bine pregătiți din punct de vedere științific, obținând premii naționale și internaționale la competiții de top, dar sunt și foarte talentați, înclinați spre domeniul artelor. Spectacolul jubiliar a avut loc și într-un cadru special: pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, fostă sală de festivități a CNMB. „Puțini știu poate că Liceul „Mircea cel Bătrân”, care a fost construit între 1923-1928, avea principala zonă de activitate ceea ce este astăzi teatrul (n.r. - Teatrul „Oleg Danovski”), iar o parte din aripa în care ne desfășurăm orele, unde avem săli de clasă, a fost concepută pentru internatul școlar al liceului”, a subliniat directorul CNMB, dr. Vasile Nicoară.
MODELE PENTRU REUȘITA ÎN VIAȚĂ
Referitor la evenimentele festive, directorul celui mai valoros liceu tomitan a conchis: „Am încheiat trei zile dedicate aniversării a 120 de ani de la înființarea instituției noastre printr-un șir de evenimente culturale, artistice, științifice și sportive, pe care ni le-am propus pentru a strânge la un loc pe toți actualii elevi cu pasiunile, talentele și preocupările lor. Ne-a interesat și atragerea în comun a absolvenților din alte generații, pentru a da o încărcătură emoțională și exemple, modele pentru felul în care elevii de altădată au reușit în viață, s-au afirmat și au creat cariere și personalități bazate pe acumularea din liceu și pe formarea pe care au avut-o aici”.
Citește și:
Dublă lansare de carte la Colegiul „Mircea cel Bătrân“
Ce își amintesc despre anii de liceu matematicienii de la Colegiul ”Mircea”
Ileana Vulpescu: „Nu există nici cultură, nici civilizație fără școală“