Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. În cursul nopții, cerul se menține mai mult noros și pe arii restrâse va mai ninge slab. Ziua cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare de 60-70 km/h din sector vestic și nord-vestic, viscolind sau spulberând zăpada. Local se va semnala ceață asociată în zonele înalte și cu depuneri de chiciură. Meteorologii anunţă că riscul de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş, în Munții Bucegi, în masivele Țarcu - Godeanu și în masivul Parâng - Șureanu este mare, de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5, adică cod roşu, până luni seara. În celelate masive, riscul se menţine însemnat.
Peste 1800 m: temperaturi minime: -13 la -10 gr.C; temperaturi maxime: -7 la -3 gr.C
Sub 1800 m: temperaturi minime: -10 la -7 gr.C; temperaturi maxime: -3 la 2 gr.C
Evoluţia vremii în intervalul 26.01.2019 ora 20.00 – 27.01.2019 ora 20.00:
Vremea se va încălzi. Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse, spre sfârșitul intervalului în Carpații Occidentali se vor semnala plecipitații mixte slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări din sector sud-vestic, îndeosebi ziua în zona înaltă din Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăși 80-90 km/h, spulberând zăpada. Temporar se va semnala ceață.
Peste 1800 m: temperaturi minime: -8 la -5 gr.C; temperaturi maxime: -4 la 0 gr.C
Sub 1800 m: temperaturi minime: -5 la -2 gr.C; temperaturi maxime: 0 la 6 gr.C
Stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în masivul Făgăraș: risc mare
La altitudini mai mari de 1800 m a nins abundent în ultimele zile, iar stratul a crescut semnificativ. Partea superioară, foarte instabilă a stratului de zăpadă măsoară pe alocuri 50-60
cm. Îndeosebi pe versanții cu expunere nordică sunt prezente și plăci de vânt cu grosimi semnificative, ce se pot rupe cu ușurință chiar și la supraîncărcări slabe. În locurile adăpostite sunt depozite însemnate de zăpadă. În profunzime, regăsim structuri de plăci de vânt mai vechi, precum și cruste de gheață. La supraîncărcări slabe stratul instabil de la suprafață poate aluneca, declanșând avalanșe de dimensiuni medii sau mari, în unele cazuri putând fi angrenate și straturile inferioare cu volume mai importante de zăpadă.
Sub 1800 m stratul de zăpadă depus în ultimele zile este umezit în partea superioară. Insolația și încălzirea vremii din zilele următoare, vor determina umezirea și îngreunarea suplimentară a stratului.
Valorile pozitive ale temperaturilor diurne vor reprezenta un risc crescut pentru declanșarea avalanșelor spontane de topire, dar totodată vor grăbi și consolidarea stratului. Pe pantele mai înclinate și pe văi unde sunt prezente acumulari însemnate de zăpadă, se pot declanşa spontan curgeri sau avalanşe de dimensiuni medii, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe.