Românii iau cu asalt zilele acestea aeroporturile din întreaga țară încărcați cu bucate tradiționale pentru rudele stabilite în Spania, Italia sau Anglia cu speranța că se vor bucura de gustul de acasă în perioada Sărbătorilor. ANSVSA a reiterat că produsele alimentare ...
Ca în fiecare an, în scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor de iarnă, când, în mod tradițional, consumul unor cantități de alimente de origine animală crește, precum și pentru prevenirea răspândirii Pestei Porcine Africane (PPA) ...
ANPC a aplicat amenzi de 872.000 lei pentru deficiențe de conformitate, etichetare, comercializare, prezentare și publicitate a laptelui de consum și a produselor lactate În perioada 10 – 21.10.2016 Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat o acțiune de control pentru ...
Rezistența la antibiotice reprezintă unul dintre subiectele principale și de maximă seriozitate la nivelul UE, în condițiile în care, la ora actuală, peste 4 milioane de pacienți au infecții nosocomiale, iar mai mult de 25.000 mor anual, a declarat, marți, președintele Autorității Naționale ...
Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat situația actualizată a focarelor de dermatoză nodulară a bovinelor. De la începutul anului și până în 23 august, situaţia se prezintă astfel: Albania - 7 focare (se vaccinează sporadic); ...
Ca urmare a sesizărilor cu privire la modalitatea de achiziţie, depozitare, prelucrare şi comercializare a peştelui şi produselor din pescuit, echipe de inspectori din cadrul DSVSA Constanţa şi din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2016 au desfăşurat acţiuni tematice de verificare şi control în ...
În preajma Sărbătorilor, veterinarii, alături de alți specialiști care sunt implicați în controlul calității produselor alimentare ce se află pe piață, dar nu numai, sunt în alertă! ”Noi, în perioada Sărbătorilor de Crăciun și de Paște, suntem în alertă. Lucrăm cu ...
În fiecare an, medicii ne oferă o serie de sfaturi pentru a evita unele îmbolnăviri. Astfel, pentru evitarea posibilelor toxiinfecţii alimentare, dar şi a posibilei infestări cu parazitul Trichinella spp., care dă boala numită trichineloză (dacă mâncăm carne de porc infestată) ...