Anti Valentine’s Day cu Daniel Iancu şi Ţapinarii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În februarie

Anti Valentine’s Day cu Daniel Iancu şi Ţapinarii

Monden 30 Ianuarie 2014 / 00:00 520 accesări

A mai rămas doar o zi până la intrarea în luna februarie, luna îndrăgostiţilor care îl sărbătoresc fie pe Sfântul Valentin, fie pe autohtonul şi năstruşnicul Dragobete. Dar luna februarie înseamnă, la fel de bine, şi Anti Valentine’s Day, iar Ţapinarii vor sosi negreşit la Constanţa ca să ironizeze, aşa cum numai ei ştiu să facă, „luna îndrăgostiţilor”. Ei îşi dau întâlnire cu fanii de la malul mării în locul deja cunoscut, clubul Doors, pe 16 februarie, de la ora 21.00. Biletele pentru concertul pe care Adrian Tănase şi Cosmin Covei îl vor susţine la mare, în luna februarie, au preţul de 20 de lei.

„HAZZ FOLK” Până la întâlnirea cu ironicii Ţapinari, publicul este invitat la un alt concert, care va avea loc tot la Doors, sub egida Anti Valentine’s Day, pe 2 februarie, de la ora 21.00. De această dată, va cânta despre neajunsurile dragostei un artist de-al locului, dobrogeanul Daniel Iancu, care promite o seară de „Hazz Folk”. Şi pentru acest concert, biletele se găsesc în vânzare, la sediul clubului, la preţul de 15 lei.

13 ANI DE TRADIŢIE Trupa Ţapinarii a fost fondată în 2001, iar un an mai târziu, în februarie 2002, a avut loc prima ediţie Anti Valentine’s Day, în clubul Green Hours din Capitală, „ca o alternativă la concertele siropoase specifice acestei zile”. De atunci şi până în prezent, obiceiul de a susţine concerte Anti Valentine’s Day s-a perpetuat şi a devenit o tradiţie.

Concertul de la Constanţa al celor doi Ţapinari, Cosmin Covei şi Adrian Tănase, este inclus în cadrul unui turneu naţional care începe pe 5 februarie, la Craiova, şi se termină 11 zile mai târziu, la Marea Neagră.

PREMIUL DE EXCELENŢĂ, LA „OM BUN” Folkistul constănţean Daniel Iancu a lansat, până în prezent, două albume: „Buletin de ştiri” şi „Patria - Spitalul de nebuni”, inspirate din realitatea cotidiană românească. Artistul a devenit cunoscut publicului în anul 2005, cu piesa „Vine valu’, îmi ia calul”. Din 1984 şi până în prezent, Iancu a câştigat o serie de premii la festivaluri naţionale prestigioase de folk. Cel mai recent este Premiul de Excelenţă, obţinut în decembrie 2013, la cea de-a XXIII-a ediţie a celui mai longeviv festival de folk desfăşurat fără întrerupere în România, „Om Bun“.

Taguri articol


12