Anul acesta pescuim, pupăm și eliberăm știuca. Un an de Catch&release

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anul acesta pescuim, pupăm și eliberăm știuca. Un an de Catch&release

Administrație 21 Mai 2018 / 10:13 812 accesări

Toţi pescarii sportivi care ajung în Delta Dunării pentru a prinde ştiucă sunt obligaţi, pentru prima dată în istoria Rezervaţiei, să redea mediului natural exemplarele capturate, după ce anul trecut pescarii comerciali au depăşit cu peste 47,6 tone cota alocată de autorităţi.

Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Muşetescu, a declarat pentru AGERPRES că pescarii sportivi care ajung în Deltă pentru ştiucă sunt verificaţi de entităţile cu abilităţi de control din cadrul Administraţiei RBDD.

Pescuitul recreativ sportiv tip "Catch&release" la ştiucă, prevăzut de ordinul comun al ministrului Agriculturii şi al ministrului Mediului privind prohibiţia pescuitului în acest anurmeazăsă expire la intrarea în vigoare a ordinului de prohibiţie a pescuitului în România din anul 2019.

"Ştiuca nu mai are timp să crească în condiţiile actualei presiuni din partea pescarilor fie ei sportivi sau comerciali. Chiar şi atunci când există o populaţie de ştiucă într-un ghiol şi prinzi 30 de ştiuci într-o zi, toate subdimensionate, eşti tentat să încalci legea şi să le păstrezi. Este demonstrat că ştiuca s-a adaptat la aceste condiţii în care orizontul ei de viaţă este mai mic de doi ani şi atinge maturitatea sexuală mult mai repede decât ştiu ihtiologii că ar trebui să o facă", a explicat guvernatorul RBDD.

Ştiuca, una dintre speciile care atrage pescarii sportivi în Delta Dunării, este apreciată pentru carne şi icre, producţia din această specie de interes economic atingând un nivel record de 2.666 de tone în anul 1965, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Delta Dunării.

Taguri articol


12