Anul Nou chinezesc: Anul Cocoşului de Foc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anul Nou chinezesc: Anul Cocoşului de Foc

Lifestyle 28 Ianuarie 2017 / 09:00 2244 accesări

Chinezii au intrat sâmbătă în Noul An, cel al Cocoşului de Foc. De la mic la mare, s-au pregătit cu frenezie, iar oraşele au îmbrăcat şi ele straie de sărbătoare. Astrologii ne spun că anul Cocoşului de Foc promite să fie unul marilor reuşite.

Din 28 ianuarie 2017 şi până pe 15 februarie 2018 ne vom afla în Noul An Chinezesc, adică în semnul zodiacal al Cocoşului de Foc. "Este un an foarte important, dacă analizăm poziţia Cocoşului în zodiacul chinezesc. Este cel de-al 10-lea semn zodiacal, un semn cu o însemnătate deosebită. 10 marchează perfecţiunea", spune astrologul Mariana Cojocaru.

SIMBOLISTICĂ ȘI SEMNIFICAȚII

În această perioadă, chinezii spun că este musai să ai în casă măcar o decoraţiune în formă de Cocoş, altfel noul an nu îţi va aduce pic de noroc. "Nu contează dacă eşti bogat sau sărac. Dacă vrei să ai noroc, trebuie să îţi cumperi decoraţiuni pentru Noul An. Sper că Anul Cocoşului va aduce pace în ţară, fericire familiei", confirmă o nativă chineză. Astfel că simbolul cocoşului este nelipsit în aceste zile, în China. La un faimos festival al lampioanelor, în estul Chinei, Anul Nou este vestit de un grup de 151 de cocoşi.

Astrologii spun că acesta este un simbol al triumfului şi promite să fie un an al marilor reuşite, cu condiţia ca acestea să fie precedate de multă muncă şi răbdare. "Cu toţii vom primi ceva din energia acestui semn zodiacal. Vom fi mai fermi, vom acţiona fără să ne gândim întotdeauna la consecinţe, vom fi mult mai centraţi pe dorinţa de câştig, de afirmare, dar iată un lucru bun, vom avea tendinţa să economisim", a mai declarat Mariana Cojocaru, la România TV.

Cei născuţi în Anul Cocoşului sunt persoane cu un puternic simţ al observaţiei, muncitori, plini de resurse, curajoşi şi talentaţi.

DESPRE SĂRBĂTORIREA ANULUI NOU CHINEZESC

Cu lampioane roşii, cu focuri de artificii şi cu dansul Dragonului, intrarea în Anul Cocoşului este sărbătorită de două miliarde de persoane de pe întreg globul, iar cele mai mari festivităţi au loc în China, dar şi în Hong Kong, Macao, Taiwan, Singapore, Thailanda, Indonezia, Malaezia şi Filipine sau toate oraşele lumii unde sunt mari comunităţi de chinezi.

Oficial, în China, sărbătoarea ţine 7 zile, perioadă în care nu se lucrează. Festivităţile încep în ziua dinaintea Anului Nou şi continuă până la Festivalul Lanternelor, în a 15-a zi a noului an.

Pentru a sărbători 春节/Chūnjié sau Festivalul Primăverii, peste 800 de milioane de chinezi se întorc acasă, fiind implicaţi în fenomenul cunoscut sub numele de Marea Migraţie a lumii moderne.

Taguri articol


12