Anxietatea, un rău absolut! Cum poate fi învățat creierul să nu-şi facă griji?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anxietatea, un rău absolut! Cum poate fi învățat creierul să nu-şi facă griji?

Lifestyle 15 Iunie 2018 / 08:33 1132 accesări

Anxietatea – este un rău absolut pentru sănătatea mintală. Unii cred că e doar un obicei prost, de care poţi scăpa.

Alții cred că, datorită anxietății învățăm din experiențe și suntem pregătiți pentru ceva nou. Bine sau rău, însă anxietatea impune creierul nostru să se concentreze asupra viitorului incert pe care nu-l putem controla.

Cum poate fi învățat creierul să nu-şi facă griji?

NOTEAZĂ TOT CE TE DERANJEAZĂ

Această tehnică este considerată ca fiind una din cele mai valoroase în lupta împotriva anxietății. Dacă gândurile nu-ţi permit să dormi noaptea, atunci pune-le pe hârtie sau în format electronic. Astfel, creierul va respira cu ușurință, pentru că nu va trebui să consume energie în încercarea de a-şi aminti toate detaliile.

Făcând notițe îi dai un semnal creierului: “Acest lucru e suficient de important pentru a fi notat” . Acum creierul tău este avertizat că e necesar să aloce resurse pentru a rezolva problema.

MEDITEAZĂ PENTRU A ELIBERA MINTEA DE ANXIETATE.

Meditația poate ajuta creierul să nu-şi mai facă griji. Unii oameni cred că sunt prea ocupați pentru a medita, însă ea se face foarte simplu. Închide ochii chiar acum pentru 30 de secunde, sau mai mult. Dacă ai decis să nu acorzi atenție diferitor surse de stres, faci un pas activ în lupta împotriva anxietății.

În acea clipă, când alegi conștient să nu accepți zgomotul nefiresc în viața ta, să te concentrezi pe ceea ce este important pentru tine acum și în viitor. În timp ce meditezi, în minte îţi pot veni gânduri tulburătoare.

Acest lucru este normal. Cei care au învățat să depășească anxietatea, recomandă să urmăriți gândurile anxioase ce vin, ca pe nori într-o zi răcoroasă.

FĂ EXERCIȚII FIZICE

Anxietatea – este modul în care creierul tău învață să supraviețuiască în luptă. Dacă o pumă sare pe tine, vei simți imediat un val de adrenalină. Aceeași reacție de pericol o simți când ești îngrijorat, doar că nu la fel de intens, într-o perioadă mai îndelungată.

Un studiu realizat de revista «Psychosomatic Medicine», a arătat că exercițiile fizice afectează pozitiv organismul la simptomele de anxietate. În cazul în care corpul tău simte mai puține simptome de stres, creierul va considera că nu ar trebui să-ţi faci griji, pentru că organismul nu este într-o stare de excitare crescută

Exercițiile fizice îi oferă corpului un motiv secundar pentru creșterea ritmului cardiac și a transpirației, pe care le simțim un pic şi atunci când suntem îngrijorați.

Exercițiile fizice reduc tensiunea arterială, un alt simptom al stresului. Dacă înțelegi că ai început să-ţi faci griji, plimbă-te 5-10 minute, dacă este posibil, în natură. Admiră vederile, ascultă sunetele naturii, fixează-ţi atenția asupra mișcărilor mâinilor și picioarelor și urmărește-ţi respirația.

(Sursa: stiriactuale.net)

Taguri articol


12