Experţii recomandă consumul de apă pentru a reduce riscul de obezitate, îndemnându-i în special pe părinţi să înlocuiască sucul şi băuturile acidulate cu apă, în alimentaţia copiilor lor, pentru a reduce aportul de zahăr şi, în consecinţă, riscul de obezitate, hipertensiune arterială şi diabet. Specialiştii atrag atenţia că, deşi băuturile îndulcite cu zahăr sunt cea mai importantă sursă pentru aportul de zahăr la toate vârstele, consumul lor este în special problematic pentru copii şi adolescenţi. ”Încurajaţi-vă copiii să bea apă. După ce sunt înţărcaţi, copiii ar trebui să bea apă potabilă. Încurajez ferm oamenii să îşi ia necesarul de fluide din apă”, este sfatul simplu pe care îl dă Susan Jebb, profesor de alimentaţie şi sănătatea populaţiei la Universitatea Oxford. Comentariile sale survin în contextul în care aproximativ unul din cinci copii din Marea Britanie este obez, iar aproximativ o treime sunt supraponderali. Oficiali din domeniul sănătăţii au emis, ieri, un nou aviz privind reducerea consumului de zahăr, precum şi noi orientări cu privire la alimentele bogate în carbohidraţi, cum ar fi pâinea şi orezul.