Vara s-a instalat cu acte în regulă în România, atât din punct de vedere calendaristic, cât și al temperaturilor. Întrucât pe perioada sezonului estival toată lumea pare că se „mută” la mare, bănuim că și tu vei dori să petreci măcar câteva zile pe litoral. În cazul în care nu deții un autoturism personal, există două variante să ajungi în județul Constanța: fie cu ajutorul unui mijloc de transport în comun, fie cu autoturismul unei companii de închirieri mașini.
Totuși, prima variantă nu este ideală, întrucât mai mult ca sigur te vei confrunta cu aglomerația, temperaturile extreme, dar și deja clasicele întârzieri ale trenurilor. Prin urmare, soluția optimă este să alegi autoturismul preferat din oferta companiei de inchirieri masini și să te bucuri de toate dotările și facilitățile pe care ți le oferă aceasta, în drumul de doar două ore pe Autostrada Soarelui. Totuși, odată ajuns pe litoral, este păcat să îți petreci tot timpul doar pe plajă sau în camera de hotel și să nu profiți de mobilitatea pe care ți-o oferă un autoturism.
Din acest motiv, ți-am pregătit o listă cu unele dintre cele mai impresionante obiective situate la doar câteva zeci de minute de litoral, în cazul în care alegi să te deplasezi cu autoturismul companiei de închirieri mașini:
1. Monumentul Adamclisi
Acest monument impresionant, cunoscut și sub numele de Tropaeum Traianum, a fost ridicat în cinstea împăratului roman Traian, ca urmare a victoriei din anul 102 e.n. împotriva dacilor. Monumentul este situat în comuna Adamclisi, la 60 de kilometri de mers cu autoturismul companiei de închirieri mașini de reședința de județ.
2. Cetatea Histria
După o călătorie de 65 de kilometri din Constanța, cu autoturismul obținut de la compania de închirieri mașini, vei ajunge în Cetatea Histria. Întemeiată la mijlocul secolului al VII-lea, aceasta a fost scoasă la lumină odată cu săpăturile arheologice începute în anul 1914. Pe lângă zidurile spectaculoase ale cetății, vei putea admira numeroase monumente, printre care sculpturi, reliefuri, inscripții și obiecte din ceramică și metal. Cercetările au relevat că Histria este cea mai veche așezare urbană din România.
3. Peștera Movile
Descoperită relativ recent, în anul 1986, peștera Movile din localitatea cu același nume se dovedește a fi una dintre cele mai importante astfel de formațiuni din Europa. Explicația este simplă: se bănuiește că și-ar fi dezvoltat propriul ecosistem, care a fost complet separat de exterior timp de mai bine de 5,5 milioane de ani! De altfel, în urmă cu câțiva ani, cercetătorii de la NASA au comparat ecosistemul acestei peșteri cu cel găsit pe suprafața planetei Marte.
4. Vama Veche
Nu în ultimul rând, chiar dacă ești cazat la Constanța sau Mamaia, îți recomandăm să te urci la bordul autoturismului companiei de închirieri mașini și să tragi o fugă până la Vama Veche. Vei găsi locuri pitorești pentru a face plajă, dar și fotografii, și vei putea admira epava fostei nave grecești Akra Aktion, eșuată în anul 1981.