Dacă vrei să te strecori în Noul An precum peștele prin apă, ar trebui ca în noaptea de Revelion să nu îți lipsească preparatele din pește de pe masa de sărbătoare. Vă prezentăm astăzi o rețetă de aperitiv elegant cu somon afumat, avocado și cremă de brânză cu care vă puteți surprinde plăcut invitații. Pentru a pregăti acest preparat aveți nevoie de un avocado, o cutie de cremă de brânză cu verdețuri, 1 cutie de brânză Făgăraș, 100 de grame de file de somon afumat, 2 - 3 frunze de ceapă verde, o lingură de ulei de măsline, sare și zeamă de lămâie. Avocado se curăță de coajă și se taie în cubulețe, se stropește cu ulei de măsline și suc de lămâie, se presară cu puțină sare și se amestecă bine. Brânza Făgăraș și crema de brânză cu verdețuri se mixează bine, apoi se amestecă cu ceapa tocată mărunt și se asezonează cu sare după gust. Somonul se taie în bucăți mici. Aperitivul se asamblează în straturi, cu ajutorul unor forme speciale, astfel: cilindrul se pune pe o farfurie sau platou, se pune primul strat de cubulețe de avocado și se nivelează cât mai bine. Peste avocado se așază 1 - 2 linguri de cremă de brânză cu ceapă, apoi se pun bucățele de somon afumat. Se tasează ușor, apoi se scoate cu grijă forma în care a fost montat aperitivul. Preparatul se decorează cu frunze de pătrunjel și se stropește cu zeamă de lămâie.