Aperitiv rece, gata în 20 de minute

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Aperitiv rece, gata în 20 de minute

Culinar 22 Septembrie 2016 / 16:04 2161 accesări

Vrei să îți impresionezi musafirii cu aperitive, dar nu vrei să pierzi toată ziua pregătindu-le? Îți propunem o rețetă de aperitiv rece, gata în mai puțin de 20 de minute - rulou de ardei copți cu brânză de capră. Pentru a prepara rulourile, ai nevoie de 2 ardei kapia mari, copți, curățați de coajă și semințe, 200 de grame de brânză de capră natur, 1/2 linguriță de frunzulițe de rozmarin tocate fin, 1/2 linguriță de tarhon tocat fin, precum și piper proaspăt măcinat. Pentru dressing, este nevoie de 1/2 cățel de usturoi, sare, o lingură de zeamă de lămâie, o linguriță de miere, un vârf de cuțit chilli, precum și o lingură de ulei de măsline, potrivit retetecalamama.ro. Pentru început se pregăteşte dressingul pentru ruloul de ardei copţi cu brânză de capră - usturoiul se zdrobeşte cu un praf de sare în mojar, apoi se adaugă o lingură de zeamă de lămâie, o linguriţă de miere, un vârf de cuţit chilli şi la final o lingură de ulei de măsline. În continuare, se întinde pe planul de lucru un dreptunghi de folie alimentară cu lungimea de aproximativ 50 cm. Deasupra foliei se aranjează feliile de ardei copt bine curăţate de coajă şi seminţe. Se asezonează ardeiul copt cu dressing, pe o singură parte. Brânza de capră se amestecă omogen cu verdeţurile tocate fin şi cu piper măcinat după gust. Se formează un rulou cu grosimea de 4 cm, care se aşază deasupra ardeilor copţi. Se înfăşoară strâns ardeiul copt în jurul brânzei de capră, cu ajutorul foliei alimentare. Se strânge bine, se răsuceşte la capete şi se dă la frigider. În momentul servirii se îndepărtează capetele, apoi se porţionează în 6 bucăţi egale, care se stropesc cu dressingul rămas.



12