Acțiunea de ecologizare a terenului de rugby din cadrul Bazei Sportive „Badea Cârţan”, desfășurată sâmbătă, la Constanța, a fost una la finalul căreia cantitatea de deşeuri municipale colectate a ajuns la aproximativ 60 de tone. Acţiunea de ecologizare a început dimineaţa, în jurul orei 9.00, şi s-a încheiat în jurul orei 17.00, după ce voluntarii şi angajaţii Polaris M Holding au finalizat ecologizarea terenului de rugby, a tribunelor, a căilor de access şi a pistei din jurul terenului. În cadrul acestei acţiuni, Polaris M Holding a participat în calitate de voluntar, partener logistic şi a echipat voluntarii cu saci, mănuşi şi tricouri.
Datorită cantităţii foarte mari de deşeuri găsite la faţa locului, Polaris a suplimentat numărul angajaţilor şi al autospecialelor, autogunoiere şi graifere, pentru colectarea deşeurilor. Pentru ca acţiunea să se desfăşoare în condiţii optime au fost necesare șapte autogunoiere şi două graifere pentru colectare şi transport deşeuri. În funcţie de categoria de deşeuri colectate, fracţia de deşeuri nereciclabile a ajuns la rampa ecologică, iar fracţia de deşeuri reciclabile a rămas la staţia de sortare, cum a fost cazul deşeurilor din plastic (PET-uri).
Polaris M Holding s-a alăturat inițiativei Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa, Direcţiei Judeţene pentru Sport și Tineret Constanţa şi Rugby Club Judeţean Farul Constanţa prin care s-a dorit strângerea gunoaielor din zona terenului de rugby din „Badea Cârţan“.
„Inițiativa noastră a pornit din cauza lipsei terenurilor de rugby în Constanța. La nivel național, echipele de rugby de copii din județul Constanța sunt pe primul loc. Acest teren este pentru sport, pentru copii și vrem să fie la cele mai înalte standarde, pentru a putea face sport în condiții foarte bune”, a declarat Răzvan Bota, președintele Rugby Club Judeţean Farul Constanţa.
„După ce s-a clarificat situația terenului, am hotărât să punem umărul la repunerea terenului în funcționare, astfel încât cei care practică rugby-ul să beneficieze de această suprafață de joc. Este păcat să nu-l utilizăm în domeniul pentru care a fost construit”, a spus Claudiu Teliceanu, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanţa.