Are Dragnea zilele numărate în fruntea PSD?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se cere deteleormănizarea Guvernului

Are Dragnea zilele numărate în fruntea PSD?

Politică 08 Ianuarie 2018 / 18:37 877 accesări

Liderii PSD s-au reunit luni în prima şedinţă CEx din acest an, printre subiectele care ar putea fi discutate în Comitetul Executiv Naţional fiind restructurarea Guvernului, convocarea unui congres extraordinar şi modificarea Statutului PSD. Cu această ocazie, cei din tabăra lui Mihai Tudose au profitat de ocazie pentru a-l ataca pe liderul partidului, Liviu Dragnea. Potrivit stiripesurse.ro, s-a pus în mișcare un plan vechi de câteva luni, care prepune preluarea treptată a puterii din mâinile lui Liviu Dragnea. Surse din PSD au precizat că în ședința Comitetului Executiv lui Liviu Dragnea i s-a reproșat că a adus prea mulți oameni din Teleorman în Guvern și în instituțiile subordonate Executivului. Cel mai vocal ar fi fost președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, aprobat de premierul Mihai Tudose, cel care confirmă că Guvernul a devenit un paradis al celor din Teleorman. Aceste reproșuri la adresa lui Liviu Dragnea au un alt substrat, notează stiripesurse.ro. Liderii PSD, împreună cu Mihai Tudose se pregătesc de evaluarea secretarilor de stat și cel mai probabil vor încerca să îi mazilească pe oamenii lui Liviu Dragnea. Marele trofeu râvnit de liderii PSD din tabăra lui Mihai Tudose este Carmen Dan, ministru de Interne și cel mai fidel ministru al lui Liviu Dragnea. Sursele stiripesurse.ro susțin că Liviu Dragnea a fost luat prin surprindere de acest atac și cel mai probabil un contraatac va fi lansat în afara Comitetului Executiv. „Pentru Liviu Dragnea a devenit evident faptul că în această perioadă a pierdut sprijinul ”grupării din Sud”, alcătuită din Niculae Bădălău (Giurgiu), Paul Stănescu (Olt) și Adrian Țuțuianu (Dâmbovița). Cei trei constituiau zidul care îl apăra mereu pe Dragnea în fața liderilor din terioriu, iar acum joacă în tabăra Tudose. Lucrurile se complică pentru Liviu Dragnea, care ușor, ușor pierde frâiele PSD, iar acest Comitet Executiv ar putea arăta și altor lideri că s-au schimbat polii de putere în PSD și lucrurile să evolueze spectaculos într-un timp foarte scurt“, mai notează sursa citată. Cu această ocazie, premierul Mihai Tudose a propus în şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PSD restructurarea Guvernului pe care îl conduce. Potrivit surselor, la începutul şedinţa Consiliului Executiv, premierul a luat cuvântul şi a pus în discuţie restructurarea Executivului. Printre ministerele care ar putea fi comasare se regăsesc, pe lângă Apele cu Mediul, Energia cu Economia, Turismul şi Tineretul şi Sportul, Românii de pretutindeni cu Afacerile Externe, precum şi Educaţia şi Cercetarea. În prezent, Guvernul are în componenţă, pe lângă premierul Mihai Tudose, trei vicepremieri, dintre care unul, Marcel Ciolacu, fără portofoliu, 24 de miniştri şi doi miniştri delegaţi - Mariu Nica şi Victor Negrescu, la Fonduri Europene şi la Afaceri Europene.

UN GUVERN CU MAI PUȚINE MINISTERE

Amintim că, annterior, președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a declarat că se impune o reorganizare guvernamentală, politicianul susținând că este posibil ca Executivul condus de Mihai Tudose să fie format din 16 sau 18 ministere, în loc de 28 câte sunt în prezent. Sursele politice citate de România TV au precizat că se doreşte reducerea numărului de ministere din Cabinetul Tudose prin comasarea mai multor portofolii şi desfiinţarea altora. Printre modificările pregătite sunt comasarea Ministerului Mediului cu cel al Apelor şi Pădurilor şi a celui al Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat cu cel al Economiei. Ministrul Muncii ar urma să preia atribuţiile ministrului Consultării Publice și Dialogului Social. De asemenea, ar urma să fie redus şi numărul posturilor de vicepremier. Ar urma să rămână unul, maximum doi vicepremieri, potrivit surselor România TV. În şedinţa CEx al PSD se va discuta şi despre miniştrii care nu au dat randament şi care riscă să fie remaniaţi: Florian Bodog (Sănătate), Liviu Pop (Educație), Graţiela Gavrilescu (Mediu), Ilan Laufer (Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat) şi Gabriel Petrea (ministrul Consultării Publice și Dialogului Social).

IOAN DENEŞ, ÎNLOCUITORUL DOINEI PANĂ LA MINISTERUL APELOR ŞI PĂDURILOR

Tot în ședința Comitetului Executiv s-a luat în discuție și înlocuitorul Doinei Pană de la Ministerul Apelor și Pădurilor. Principalul favorit pentru a prelua acest portofoliu este senatorul PSD Ioan Deneș, senator de Bistrița. Ioan Deneș este la al doilea mandat de senator. În 2012 a intrat în Parlament pe listele USL, din partea PNL, iar după ruperea alianței, Deneș a fost primul parlamentar care și-a anunțat trecerea de la PNL la PSD.



12