Arhitectul Radu Cornescu, marele câştigător al „Regatei Cartofile”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Arhitectul Radu Cornescu, marele câştigător al „Regatei Cartofile”

Cultură 27 Mai 2014 / 00:00 3133 accesări

Expoziţia naţională „Regata Cartofilă”, deschisă în cadrul „Black Sea Tall Ships Regatta” şi organizată de Asociaţia Filateliştilor „Tomis” şi Carto-Clubul Român, Filiala Constanţa, mai poate fi vizitată la Terminalul de Pasageri al Portului Constanţa până mâine dimineaţă, inclusiv. Cu acest prilej, constănţenii pasionaţi de cărţi poştale ilustrate pot să vadă o serie de piese de colecţie, medaliate cu aur, vermeil şi argint, toate cele 30 de exponate incluse în competiţie fiind premiate. Priviri admirative vor primi, cu siguranţă, şi cele şase exponate „hors concours“. Juriul format din preşedintele Carto-Clubului Român, Şerban Drăguşanu, din Bucureşti, Viorel Nicolau, din Piatra Neamţ, şi Cristian Baias, din Constanţa, a analizat exponatele din cele cinci clase de competiţie - tematică, topografică, un panou, open şi literatură - şi a desemnat câştigătorii.

Constănţenii s-au remarcat la eveniment, primind o mulţime de medalii de aur, pentru următoarele exponate: „Editorul T.G. Dabo din Constanţa” - Gheorghe Stănescu şi „Statuia lui Ovidiu în mişcare” - Oana Cornescu, „Constanţa ocupată” - Radu Cornescu, „Cadrilaterul - o aventură românească?” şi „Timbre, bancnote, cărţi poştale şi fotografii din timpul ocupaţiei germane (1916-1918)” - Radu Cornescu. Exponatul „Veşnicia satului românesc”, de Nicolae Stan, din Galaţi, a fost răsplătit cu Vermeil.

VERMEIL MARE Cu medalii de Vermeil Mare au fost recompensate exponatele: „Fortificaţii săseşti din Transilvania”, de Mircea Calu, din Bistriţa, „Sibiu - viaţa socială şi economică 1897-1930”, de Ion Dejugan, din Sibiu, „Litoralul Cadrilaterului - De la Capul Caliacra la Ecrene”, de Daniel Codreanu, din Constanţa, „Făgăraş”, de Marius Muntean, din Timişoara, „Portul Galaţi”, de Gheorghe Lazăr, din Constanţa. Vermeil Mare au primit, la clasa Literatură, Marius Muntean, din Transilvania, pentru „Cetăţi transilvane”, şi Oana Cornescu, pentru „Artişti ilustratori de cărţi poştale”.

FILE DE AUR La clasa Literatură de specialitate, aurul a fost obţinut de cele două volume de colecţie realizate de Marian Moşneagu şi Gabriel Octavian Nicolae: „Mircea, voievodul velelor” şi „Vizita ţarului Nicolae al II-lea la Constanţa“. Tot aur au obţinut şi albumul „Petrolul Românesc - Istorie în imagini”, de Gheorghe Stănescu, Gabriel Octavian Nicolae şi Valeriu Iancu, dar şi volumul „Campania militară a României din 1913 - O istorie în imagini, documente şi mărturii de epocă”, de Virgil Coman, Constantin Cheramidoglu şi Radu Cornescu. Tot la clasa Literatură, arhitectul Radu Cornescu a primit aurul pentru albumul „Cazinoul din Constanţa - Scurtă istorie în imagini”, devenind astfel şi marele câştigător al „Regatei Cartofile”.

Taguri articol


12