„Armonia cu natura”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Regal cromatic pe simeze

„Armonia cu natura”

Cultură 24 Noiembrie 2010 / 00:00 857 accesări

Iubitorii de artă de la malul mării sunt aşteptaţi, până sâmbătă, la Muzeul de Artă, pentru a face o călătorie imaginară şi... cromatică în Federaţia Rusă, spre a descoperi pitorescul peisajelor din ţara lui Tolstoi şi Dostoievski. Vernisajul expoziţiei de artă contemporană rusească, cu tema „Armonia cu natura“, surprinde tulburătoarea frumuseţe a unei ţări fascinante, a mediului înconjurător, dar şi a oamenilor care contemplă, într-un lung exerciţiu de admiraţie, măreţia naturii. Vernisajul expoziţiei a avut loc ieri seară, în prezenţa Excelenţei Sale, consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva, viceconsulului Vitali German, a ataşatului cultural Pavel Alekseenko şi a purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanţa, Liviu Tramudana, amfitrionul manifestării plastice fiind muzeograful Geta Deleanu. Alături de invitaţi - distinşi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice la Constanţa, consuli şi viceconsuli - s-au aflat şi doi artişti laureaţi ai „Săptămânii de artă rusească”, Iurii Protasov şi Irina Golovanova. „Sperăm că aceste peisaje vor stârni dorinţa dvs. de a vizita Rusia, pentru a cunoaşte mai bine ţara noastră”, le-a spus celor prezenţi ES, consulul Mikhail Reva.

„Este un eveniment deosebit de important, cel puţin pentru oraşul Constanţa. Noi suntem înfrăţiţi cu oraşele Sankt Petersburg şi cu Novorosiisk din Federaţia Rusă şi pot spune că suntem foarte apropiaţi. În afară de legăturile economice care sunt cele mai importante, şi cele culturale au o semnificaţie deosebită. Această expoziţie este foarte frumoasă şi invit constănţenii să o viziteze, deoarece este un eveniment cultural care nu trebuie ratat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanţa, Liviu Tramudana.

Manifestarea plastică este organizată de Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti, Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Fundaţia „Arta viitorului” din Rusia şi Muzeul de Artă Constanţa. Un eveniment similar a avut loc, concomitent, la Iaşi, la Complexul Muzeal Naţional „Moldova” din cadrul Palatului Culturii, după ce, iniţial, expoziţia a fost deschisă, la Bucureşti, în perioada 17-21 noiembrie, la Muzeul Costumului Popular, secţie a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Taguri articol


12