Pictorițele Cornelia Victoria Dedu și Cornelia Gherlan invită iubitorii de artă vineri, de la ora 19.00, în sala „Vasile Canarache” a Muzeului Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa (MINAC), la vernisajul expoziției de pictură „Armonii pontice”. Evenimentul este organizat de Şcoala de Vară „Valorificarea patrimoniului construit. Constanţa 2016” a Facultății de Arhitectură a Universității „Spiru Haret”.
DIALOG ARTISTIC ȘI SOLUȚII PENTRU VIITORUL PENINSULEI
„„Armonii Pontice“ pune în dialog cele două pictorițe Cornelii, aflate în fața mării. Două viziuni, două modalități de abordare și de expresie și un singur subiect: marea. În paralel, vom prezenta propuneri ale participanților, studenți arhitecți, la Școala de Vară, referitoare la Peninsula Constanței, propuneri concretizate în urma numeroaselor analize bazate pe documentarea de arhivă și pe teren, asupra acesteia, în ultimii trei ani. Soluțiile prezentate, fiind rodul unor poziții personale, nu sunt exhaustive, ci se doresc a constitui punctul de plecare pentru dezbaterile necesare privind viitorul Peninsulei”, menționează organizatorii evenimentului cultural.
Curatorul expoziției este conf. arh. Nicoleta Doina Teodorescu. Parteneri ai evenimentului sunt Primăria Constanţa, MINAC și Direcţia Judeţeană pentru Cultură Constanţa.
BIOGRAFII
Cornelia Victoria Dedu s-a născut pe 11 septembrie 1942, în Bucuresti. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secția pictură, avându-i ca profesori pe Alexandru Cumpătă, Călin Alupi, Corneliu Baba, Ion Marșic și Grigore Vasile.
Cornelia Gherlan s-a născut la Medgidia, pe 2 martie 1960, fiind absolventă a Institutului „Nicolae Grigorescu” (1984), la clasa pictorului Traian Brădean.
Expoziția „Armonii pontice” va fi deschisă până pe 18 august 2016.
Citește și: