În perioada 16-20 februarie 2009, , Hoteluri şi Restaurante “Ing. N. Nejloveanu” este gazda unei delegaţii sosită de la Centrul European Pentru Profesii în Gastronomie - Paris, Franţa, în cadrul relaţiilor stabilite de Fundaţia “Inginer N. Nejloveanu”, Maestru în Arta Culinară, prin contractul de Licenţă CEPROC. Obiectivul vizitei de documentare constă în aprofundarea unui studiu referitor la programele de educaţie româneşti, aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi referenţialele existente în Comunitatea Europeană, elaborate de ministerele similare. Discuţiile purtate cu elevii, profesorii şi agenţii economici vor permite găsirea căilor prin care învăţămîntul prin alternanţă (două săptămîni practică, două săptămîni teorie), să poată fi aplicat şi în România în Sistemul de Învăţămînt, Tehnic şi Profesional. Esenţa proiectului o constituie obţinerea de personal calificat, beneficiar al diplomei cu dublă recunoaştere, dar şi a examenului de bacalaureat. V. Perre, care a participat la concursul “Trofeul Balada Nej” în septembrie 2008, în calitate de profesor tehnolog specialist, susţine, astăzi, la 16.30, la Grup Şcolar Carol I din Constanţa, o demonstraţie practică. Demonstraţia practică interactivă îi va favoriza pe viitorii specialişti în gastronomie (elevii Liceului de Gastronomie, Restaurante şi Hoteluri “Ing. N.Nejloveanu”) să lucreze alături de profesorul de practică, înţelegînd mai uşor standardele pe care vor trebui să le atingă. Profesorii de specialiatate ai liceului beneficiază de studii comparative pedagogice avînd, pe lîngă formarea iniţială, şi cursuri de instruire la CEPROC - Paris. Procesul dinamic de restructurare a sistemului de învăţămînt românesc a declanşat căutarea şi adaptarea celor mai rapide căi de armonizare la sistemul de învăţămînt european, ceea ce face în momentul de faţă şi Liceul de Gastronomie, Hoteluri şi Restaurante “Ing. N. Nejloveanu”.