Profesionişti români din diferite discipline umaniste pot obţine un rezidenţiat de două luni la Londra, timp în care vor locui în garsoniera mansardată a Institutului Cultural Român (ICR), din Belgrave Square, şi vor primi o bursă lunară de 1.700 de euro. „Attic Arts“ este primul program de rezidenţă în Londra destinat profesioniştilor români care desfăşoară proiecte în discipline umaniste, oferind anual opt rezidenţiate. Aceştia au posibilitatea de a iniţia un proiect cultural nou, de a experimenta noi posibilităţi şi direcţii în practica artistică prin contactul cu profesionişti şi instituţii din Londra, din aceeaşi arie de interes.
Programul „Attic Arts“ din 2009 se desfăşoară în două sesiuni, termenele limită de depunere a candidaturilor fiind 31 ianuarie şi 15 iunie. Rezidenţii vor depune un proiect care va fi ulterior prezentat în spaţiul ICR sau în alte instituţii din Marea Britanie. Pentru înscriere, candidaţii au nevoie de o cerere de acordare a bursei, un CV, un formular de înscriere, copii ale diplomelor de studii, o scrisoare de intenţie şi un proiect de lucru.
Comisia de evaluare va fi formată din Mik Flood, analist independent de politici culturale, Gabriela Massaci, director al ICR Londra şi Simona Nastac, referent principal al ICR Londra. Comisia se va întruni pe 12 februarie pentru dosarele depuse pînă la 31 ianuarie, iar rezultatele vor fi anunţate în termen de cinci zile de la data întrunirii comisiei.
La „Attic Arts“ poate candida orice cetăţean român care are proiecte în următoarele domenii: arte vizuale, curatoriat şi critică de artă, muzeologie/muzeografie, muzică şi muzicologie, jurnalism, traduceri, cercetare şi documentare, arhitectură, urbanism şi design, literatură şi critică literară, dans, artele spectacolului, film şi critică de specialitate, patrimoniu cultural, management cultural, ştiinte sociale (economie, psihologie, relaţii internaţionale, drept, ştiinţe politice, sociologie, filozofie, istorie si istoria ideilor). „Attic Arts“ a fost lansat în noiembrie 2006, iar pînă în prezent au obţinut rezidenţă 10 români - violonişti, dramaturgi, designeri sau artişti vizuali. Anual sînt acordate opt rezidenţiate.