Muzeul de Artă Populară găzduieşte, în această perioadă, prima expoziţie temporară a noului an, „Arta populară din Dobrogea”. Potrivit directorului instituţiei de cultură, dr. Maria Magiru, aceasta a fost deschisă la solicitarea unui număr foarte mare de iubitori ai artei populare, interesaţi, în mod special de arta zămislită în spaţiul multietinic dintre Dunăre şi Mare.
Expoziţia care valorifică piese de excepţie din patrimoniul muzeului de etnografie aduce în prim-plan toate categoriile de obiecte care definesc conceptul de artă populară: port tradiţional, ţesături care decorează interioarele locuinţei ţărăneşti, mobilier, obiecte de uz gospodăresc, unelte de muncă, inventar şi instalaţii tehnice legate de meşteşuguri ţărăneşti. Vizitatorii care trec pragul Muzeului de Artă Populară vor păşi simbolic, în tindă, în camera de locuit propriu-zisă şi în „camera curată”, deoarece, în expunere, specialiştii Muzeului de Artă Populară au respectat arhitectura interiorului locuinţei tradiţionale,
„Camera bună” sau „camera curată” este reconstituită cu cele trei puncte de rezistenţă, având o încărcătură simbolică aparte: colţul cu patul, colţul cu masa şi peretele de răsărit cu icoanele. Piesele cele mai decorative ale artei populare sud-dunărene se regăsesc în acest spaţiu: ştergare din borangic decorate şi ţesături din lână: scoarţe, aşternuturi de pat şi perne.
În încăperea de locuit se regăsesc ţesături cu funcţie uzuală, războiul de ţesut şi alte ustensile pentru prelucrarea fibrelor textile precum: roata de tors, furca şi fusul şi „maşina” de prelucrare a bumbacului. În „tindă”, spaţiu care, în satul tradiţional, îndeplineşte rolul de bucătărie, se regăseşte, în jurul vetrei, un bogat inventar de obiecte de uz gospodăresc - vase din metal, ceramică şi lemn -, punctul de reunire al familiei tradiţionale fiind masa joasă din lemn.