Aşa te angajezi imediat după băncile şcolii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un prim pas 70 de absolvenți ai ”Ovidius”, în proces de recrutare

Aşa te angajezi imediat după băncile şcolii!

Social 21 Octombrie 2014 / 00:00 1075 accesări

Vești bune pentru proaspeții absolvenți de liceu sau de facultate din Constanța. Aceștia au șansa să-și găsească un loc de muncă imediat după ce ies de pe băncile școlii. Și asta pentru că statul acordă stimulente firmelor care angajează tineri. Mai exact, 40 de milioane de euro se vor acorda firmelor din întreaga țară care doresc să angajeze tineri absolvenți. Timp de un an, salariul angajaților va fi plătit din fonduri europene. Un prim pas la Constanța s-a făcut ieri, când s-a semnat protocolul de colaborare între Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism şi Universitatea „Ovidius” din Constanţa, în cadrul Schemei de ajutor de minimis „Locuri de muncă subvenţionate”.

ÎN PROCES DE RECRUTARE În cadrul evenimentului s-au semnat și 15 acorduri cu 15 firme din Constanța din diverse domenii, precum consultanță de management, sănătate sau marketing, care vor angaja pentru început 70 de absolvenți din promoția 2014. ”Prin semnarea protocolului, universitatea noastră devine partener al mediului de afaceri, crescând rata de inserție a studenților noștri pe piața muncii. Aceasta e doleanța fiecărei universități. Deși suntem la început, sperăm să se generalizeze”, a spus rectorul Universității ”Ovidius”, prof. univ. dr. Sorin Rugină. Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POSDRU, în colaborare cu Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, a lansat această schemă de minimis pentru a veni atât în sprijinul tinerilor, dar și în sprijinul întreprinzătorilor, statul acordându-le ajutoare băneşti, potrivit ministrului delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Nicolae Florin Jianu, care a fost prezent la eveniment. ”Prin acest proiect de 40 de milioane de euro, la nivel național, susținem crearea de locuri de muncă pentru absolvenții de studii medii, fie ei de liceu, fie de facultate, cum este cazul astăzi (20 octombrie - n.r.). Mai precis, vom oferi granturi firmelor care angajează tineri absolvenți din promoția 2014. Însă vom continua să acordăm sprijin și în perioada 2014 - 2020. Este un demers extrem de important, pentru că, în general, întreprinzătorii cer experiență. Pentru acest program, salariul este plătit pentru 12 luni, în întregime, din fonduri europene, cu obligativitatea ca întreprinzătorii să mai țină acest loc de muncă pe o perioadă similară pentru cât au primit subvenția”, a precizat Jianu.

SUBVENȚIILE PENTRU PLATA SALARIILOR VOR FI ACORDATE PENTRU MINIMUM 6 ȘI MAXIMUM 12 LUNI

Deși angajatorii care vor beneficia de aceste subvenții vor fi obligați să mențină posturile nou-create pentru o perioadă de timp cel puțin egală cu cea pentru care au încasat subvenția, nu sunt obligați să țină în continuare persoana angajată inițial.

ANGAJATORII, ENTUZIAȘTI Sebastian Enache are o firmă în sectorul energiei regenerabile, mai precis în domeniul turbinelor eoliene. Acordarea facilităţilor pentru angajarea tinerilor fără experienţă l-a încurajat să dorească să aducă în echipa sa 20 de tineri, așa că a început recrutarea. „Ideea angajării unor tineri absolvenţi în câmpul muncii îmi surâde. Există aceste avantaje şi atuuri pentru noi, angajatorii, care avem nevoie și de forță de muncă proaspătă”, spune Enache. De asemenea, reprezentanții unei firme de medicină dentară au recrutat deja prin intermediul acestui program trei tinere absolvente de la ”Ovidius”, care nu s-ar fi gândit că își vor găsi atât de repede un job.

AJUTOARE ÎNTRE 900 ȘI 1.300 DE LEI Valorile maxime ale subvenţiei acordate pentru plata salariului net sunt de 900 de lei pe lună pentru studii medii şi 1.300 de lei pe lună pentru studii superioare. În funcție de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, numărul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subvenții este de trei pentru microîntreprinderi, șapte pentru întreprinderile mijlocii și 15 pentru întreprinderile medii. Angajatorii care doresc să încadreze în muncă tineri absolvenți pot accesa site-ul www.imm.gov.ro, la secțiunea ”Schemă de ajutor minimis locuri subvenționate pentru tineri absolvenți 2014”. ”Sunt două formulare. Primul va fi completat de către absolvenți, iar cel de-al doilea de către angajator. Noi ajutăm la construirea unei punți de legătură, iar IMM-iștii vor selecta candidații”, a declarat șeful Serviciului Teritorial pentru întreprinderi mici și mijlocii din Constanța, George Fulina.

Taguri articol


12