După cinci zile de la demararea programului „Preţul corect la carnea de miel”, derulat de Primăria Constanţa, sute de constănţeni au venit în cele trei puncte de desfacere din Constanţa - Piaţa Griviţei, Tomis III şi Pescăruş, dornici să se aprovizioneze pentru sărbătorile pascale. „Dacă la începutul programului preţul stabilit împreună cu producătorii era de 27 lei/kg, după vizita primarului Radu Mazăre în pieţe, preţul a scăzut la 25 de lei. Dar aceste este preţul maxim la care se pot comercializa mieii, pentru că, în funcţie de calităţile de negociator ale fiecărui constănţean, există posibilitatea cumpărării mielului şi la un preţ mai mic. La fel ca şi anul trecut, în Piaţa Pescăruş din Faleză Nord, a fost amenajat un punct de sacrificare a mielor, care va fi funcţional în perioada 24 aprilie - 4 mai. „Numărul celor care au venit să cumpere carne de miel a crescut de la zi la zi. Constănţenii vin în număr mai mare în Piaţa Pescăruş pentru că vor să vadă exact ce cumpără. În primele două zile au fost mai mulţi vizitatori decât cumpărători, însă apoi vânzările au crescut considerabil. Sper că anul acesta va fi şi mai bine, pentru că locuitorii oraşului s-au învăţat cu această piaţă şi vin pentru a-şi alege singuri marfa. Mieii pe care îi avem aici sunt ai unui producător din comuna Aliman, judeţul Constanţa\", a declarat directorul Direcţiei Pieţe,Târguri şi Oboare din cadrul Primăriei Constanţa, Nicolae Fronescu. Punctul de sacrificare din Piaţa Pescăruş este monitorizat în permanenţă de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor. \"Le mulţumim celor de la DSV Constanţa, care sunt alături de noi şi care ne-au sprijinit în înfiinţarea punctului de sacrificare”, a completat Fronescu.