Asociațiile de elevi solicită Ministerului Educației să treacă școlile în regim de învățare online

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Asociațiile de elevi solicită Ministerului Educației să treacă școlile în regim de învățare online

Social, Educație 21 Octombrie 2021 / 05:19 1558 accesări

Asociația Elevilor din Bacău (AEBC), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) solicită Ministerului Educației să treacă școlile în regim de învățare online!

Asociațiile de elevi considerănecesară suspendarea cursurilor în format fizic, pentru că siguranța elevilor trebuie să fie pusă pe primul loc.


Comunicatul de presă alAsociațieiElevilor din Constanța

Astăzi, 20 octombrie, vor avea loc la Palatul Cotroceni discuții cu privire la continuitatea anului școlar în condițiile actuale, una dintre posibilitățile propuse fiind asigurarea unei vacanțe de 2 săptămâni, săptămâni care să fie recuperate în semestrul al doilea.

Considerăm necesară suspendarea cursurilor în format fizic, având în vedere incompetența Ministerului Educației și a Ministerului Sănătății de a asigura scenarii consistente și eficiente de funcționare a orelor de curs, fapt materializat prin prisma numărului mare de elevi infectați, fiind internați 36 de elevi în secțiile ATI.

Considerăm că siguranța elevilor trebuie să fie pusă pe primul loc și condamnăm măsurile luate împotriva siguranței elevilor, precum neasigurarea testărilor gratuite în școli sau modificarea pragului epidemiologic de funcționare în regim fizic a școlilor după bunul plac, fără o analiză clară în spate.

Totuși, nu putem uita de situația de anul trecut și de modul în care o vacanță asemănătoare a afectat educația, existând o pauză mult prea mare în care elevii nu au avut acces la o recapitulare a materiei sub îndrumarea unui profesor. O astfel de vacanță va duce la fragmentarea anului școlar, precum și desfășurarea evaluărilor din primul semestru în mod aglomerat, materia fiind predată într-un ritm mai alert, neputând fi înțeleasă, consecințele fiind observate în numărul crescut de corigenți și de elevi care nu au luat Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Așadar, necesară ar fi trecerea în sistem online a unităților de învățământ pe o perioadă de două săptămâni, pentru a asigura siguranța elevilor în această perioadă în care rata de incidență este într-o continuă creștere. Însă această trecere, odată asumată, trebuie să fie dublată de anumite precauții la întoarcere fizică a elevilor la școală: stabilirea unui prag al ratei de incidență pentru trecerea online, testarea gratuită săptămânală, micșorarea numărului de cazuri dintr-o școală pentru întreruperea orelor cu prezență fizică.

Solicităm trecerea timp de două săptămâni a școlilor în regim online și asigurarea unor măsuri epidemiologice mai stricte pentru a proteja sănătatea elevilor odată cu întoarcerea la cursuri în format fizic!



Ştiri recomandate

12