Asteroidul Florence, în vizită la Terra, pe 1 septembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Oportunitate valoroasă pentru știință

Asteroidul Florence, în vizită la Terra, pe 1 septembrie

Ştiință 30 August 2017 / 18:07 1783 accesări

Asteroidul Florence, care va trece fără pericol de impact prin apropierea Pământului și care are un diametru de până în 10 kilometri, reprezintă o oportunitate valoroasă pentru observarea lui științifică, au declarat experți de la Universitatea Națională Autonomă din Mexic (UNAM) citați de EFE. "Este important pentru știință să-i cunoșteam proprietățile spectrale (spectrul de lumină și culori); să putem stabili cât măsoară și care este structura sa", a precizat Karina Cervantes, de la Institutul de Geofizică al UNAM, la o conferință de presă. Trecerea prin apropiere va permite verificarea dimensiunii sale reale precum "topografia, rotația și o determinare mai exacte a traiectoriei sale orbitale", a explicat Cervantes.

Cercetătoarea mexicană a reamintit că un corp ceresc de dimensiuni similare a generat craterul de la Chicxulub, după ce s-a ciocnit de Terra în urmă cu 65 de milioane de ani, în nordul a ceea ce este azi Peninsula Yucatán, provocând extincția a numeroase specii vegetale și animale, inclusiv dinozauri. Asteroidul va trece pe lângă planeta noastră cu o viteză de 13,53 kilometri pe secundă iar cercetătorii îl vor putea observa cu telescoape și radare, a explicat la rândul său Guadalupe Cordero, de la Institutul de Geofizică. Florence este cel mai mare corp ceresc rătăcitor care se apropie de Terra, de la începutul observațiilor făcute de NASA cu privire la asteroizii din vecinătatea planetei noastre. "Mulți asteroizi au trecut mai aproape de Terra, dar au fost mai mici", a explicat Cordero. Ea a precizat că Florence se încadrează în asteroizii "potențial periculoși" deoarece dimensiunile sale depășesc 140 de metri iar distanța minimă de apropiere este mai mică de 19,5 ori decât distanța dintre Pământ și Lună.

Asteroidul vine de dincolo de Neptun și va trece la o distanță de 7 milioane de kilometri, ceea ce înseamnă de 18,38 ori distanța dintre Pământ și Lună.

Taguri articol


12