Un nou incident armat pune pe jar statul american Florida, după masacrul de la clubul de noapte din Orlando, petrecut acum aproape două luni, care a curmat viețile a 49 de persoane și a provocat rănirea altor 53. Cel puțin două persoane au murit și alte 14 au fost rănite într-un atac armat la un club de noapte din Fort Myers, Florida, a anunțat poliția. Incidentul a avut loc luni dimineața, în parcarea clubului de noapte Blu din Fort Myers, care găzduise o petrecere a unor adolescenți de vârste cuprinse între 12 și 14 ani. Poliția a confirmat că au mai avut loc alte două incidente în legătură cu atacul armat, până la această oră reținând trei suspecți, dar fiind în căutarea mai multor persoane care ar putea să fi fost implicate în acest incident. Ancheta este în desfășurare, anchetatorii încercând să afle motivele atacatorilor.
Incidentul a apărut tocmai după publicarea rezultatelor unui sondaj de opinie AP-GfK, citate de Russia Today, care arată că americanii vor legi mai dure în privința armelor de foc, cauza atâtor decese în ultima vreme. Legi mai dure, da, dar nu anularea Amendamentului 2 din Constituție, care le conferă dreptul la arme, am spune noi, venind în întâmpinarea unui cititor al nostru care a argumentat foarte bine acest lucru și pe care ne permitem să îl cităm: ”La proclamarea Independenței Statelor Unite, a fost creată Constituția, care este legea în USA. De-a lungul anilor au fost aduse îmbunătățiri (eliberarea sclavilor, acordarea votului femeilor, persoanelor de culoare) și altele care sunt exprimate în Amendamente. Câteva Amendamente au fost scrise odată cu Constituția. Tații Republicii au avut o viziune asupra a ceea ce avea să devină cel mai democratic stat din lume, care tocmai datorită Constituției a ajuns cel mai puternic din lume. Amendamentul 1 prevede libertatea cuvântului și a religiei și separarea religiei de stat. Amendamentul 2 prevede că, pentru a apăra statul de tirania guvernului, milițiile (grupări de civili) au dreptul de a avea și purta arme. Nu cred că sunt mulți în USA care să nu aibă arme. Democrații, vrând extinderea puterilor guvernului asupra cetățeanului, vor să ia sau să limiteze dreptul de a purta arme al cetățeanului. Tot ce auziți în România despre limitarea armelor sunt dorințe ale sceleraților grandomani. Nimeni nu va putea ataca Amendamentul 2!”.
Libertatea la exprimare însă este și ea garantată, motiv pentru care există destui în SUA și prin alte părți care susțin că renunțarea la arme ar liniști lucrurile și ar salva vieți. Totuși, poate că, dacă printre cei luați ostatici prin Europa sau secerați în masă în clubul Bataclan s-ar fi aflat și persoane înarmate, lucrurile nu ar fi scăpat așa de rău de sub control. Important este când și cum se folosește arma, cu ce discernământ. E greu de imaginat că o națiune care s-a născut și a trăit respectând Constituția cu tot cu... Amendamentul 2 va accepta să renunțe la arme, chiar dacă se întâmplă tot mai multe incidente armate cu victime, care scot populația în străzi. Interesant este că acestea s-au înmulțit, din păcate, în timpul celor două mandate ale primului președinte afroamerican al SUA, democratul Barack Obama. Ca o paranteză, fratele acestuia a declarat că va vota cu republicanul Donald Trump la prezidențiale.