Atac informatic împotriva Apple

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atac informatic împotriva Apple

Monden 21 Februarie 2013 / 00:00 337 accesări

Reţeaua internă a Apple a fost atacată de hackeri. După cum a anunţat compania, a reuşit să identifice un număr mic de computere infectate, care au fost apoi izolate de reţea. Dovezi privind furtul de date nu există în acest moment. Recent, prin aceeaşi metodă a fost spartă reţeaua de socializare Facebook. Calculatoare au fost infectate atunci când angajaţi ai Apple au intrat pe iphonedevsdk.com, un site pentru dezvoltatorii de aplicaţii iOS. Pentru a proteja computerele utilizatorilor, Apple a început deja să distribuie o versiune revizuită a unui plugin (1.6.0_41). Aceasta poate fi descărcată prin Mac App Store sau prin intermediul site-ului companiei.

Şi contul de Twitter al companiei americane de automobile Jeep a fost spart marţi, de hackeri, în acelaşi fel în care cu o zi înainte şi contul Burger King de pe această reţea de microblogging a fost piratat. Cei care au piratat contul de Twitter al companiei au anunţat că Jeep, o divizie a Chrysler, a fost vândută companiei General Motors, Cadillac. Totodată, pe contul piratat a fost postat un nou logo al companiei: ”Jeep - Just Empty Every Pocket”, în traducere Jeep - goleşte buzunarele tuturor. Reprezentanţii companiei încearcă să remedieze această situaţie. Totodată, reprezentanţii Chrysler le-au transmis celor 51.000 de adepţi ai contului lor de Twitter că o echipă se ocupă de rezolvarea problemei, mulţumindu-le internauţilor care au transmis mesaje de încurajare companiei.

STATEGIE DE ASALT De atacuri este suspectat un grup de hackeri din Rusia sau din Europa de Răsărit, relatează Bloomberg, cu referire la surse din cadrul serviciilor secrete americane. Anchetatorii au constatat că atacatorii au folosit cel puţin un server deţinut de o companie ucraineană de hosting. Conform altei versiuni, responsabil de atacul cibernetic ar fi hackeri din China. Atacul împotriva Apple intervine la puţin timp după ce firma americană Mandiant a descoperit la Shanghai sediul unei unităţi a armatei chineze care din 2006 a întreprins zeci de atacuri cibernetice împotriva a numeroase mass-media, agenţii guvernamentale şi organizaţii private din SUA. Potrivit Mandiant, în mâinile intruşilor au ajuns sute de terabiţi de date: documente cu detalii ale unor tranzacţii importante, liste de contacte şi e-mailuri. Beijingul a negat în mod oficial acuzaţiile, spunând că şi el a fost victima unui atac cibernetic.

Taguri articol


12