Specialiştii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) recomandă atenţie maximă la alegerea firmelor de catering, mai ales în această perioadă, cînd temperaturile ridicate pot altera produsele alimentare într-un timp foarte scurt şi cînd sînt favorizate afecţiunile de tipul indigestiilor. Este indicat să se consulte lista meniului prezentată de aceste firme şi să se verifice produsele înainte de a fi consumate. Totodată, se recomandă ca preparatele care urmează să fie servite să nu conţină ingrediente ce pot afecta sănătatea, mai ales dacă unele persoane se ştiu sensibile la anumite substanţe. Trebuie verificate cu mare atenţie recipientele în care este livrată mîncarea, starea acestora şi etanşeitatea (dacă preparatele impun acest lucru). În mod obligatoriu trebuie refuzate produsele pentru care există îndoială privind calitatea şi modul de informare prin etichetare. De asemenea, trebuie refuzate produsele care prezintă data durabilităţii minimale modificată sau depăşită. Inspectorii ANPC atrag atenţia că. la cumpărarea produselor alimentare, trebuie solicitat şi păstrat bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, se doreşte întocmirea unei reclamaţii.