Atenţie la brînza “Gorgonzola Dop Solo Italia”!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atenţie la brînza “Gorgonzola Dop Solo Italia”!

Social 17 Aprilie 2009 / 00:00 1060 accesări

După ce Comisia Europeană (CE) a sesizat România despre loturile de brînză contaminată care au intrat în ţară, veterinarii au început controalele pentru depistarea sortimentului “Gorgonzola Dop Solo Italia”. Directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, dr. Gheorghe Dincă, a declarat că, în urma unei informări primite pe 13 aprilie prin Sistemul Rapid de Alertă al Autorităţii Naţionale, instituţia a declanşat o serie de controale în magazinele de pe litoral. “Am efectuat verificările necesare în toate unităţile care puteau comercializa acest tip de brînză, însă acest produs a fost găsit la doar două societăţi. S-a constatat că o firmă constănţeană a avut la comercializare opt cutii a cîte 150 de grame, dar una singură a fost cumpărată. Deşi aveau ca termen de valabilitate data de 2 mai 2009, celelalte şapte cutii au fost sechestrate. De asemenea, alte cinci cutii, de la o altă firmă, au fost vîndute pînă acum”, a declarat Dincă. Potrivit reprezentanţilor Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), produsul este fabricat în Italia, iar loturile care au intrat în România sînt identificate cu numerele 90572 A, cu termenul de valabilitate 24 aprilie 2009, şi 90572 C, cu termenul de valabilitate 2 mai 2009. CE a avertizat Ministerul Sănătăţii despre faptul că loturile de brînză “Gorgonzola Dop Solo Italia” sînt contaminate cu listeria, ce poate provoca o boală infecţioasă care poate avea manifestări severe în special la femeile gravide. Tocmai de aceea, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, recomandă persoanelor care au consumat acest tip de brînză şi care prezintă simptome precum febră, să se adreseze specialiştilor în boli infecţioase.



12