Atenţie la câtă sare consumăm

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atenţie la câtă sare consumăm

Sănătate 12 Noiembrie 2011 / 00:00 548 accesări

Reducerea consumului de sare v-ar putea face mai mult rău decât bine, crescând nivelul unor substanţe nocive pentru inimă, avertizează cercetătorii britanici, citaţi de tabloidul Daily Mail. National Health Service susţine că o dietă bogată în sodiu poate provoca tensiune arterială ridicată, iar guvernul britanic a apelat la o campanie pe termen lung pentru a sublinia riscurile pentru sănătate. Însă cercetători de la Universitatea din Copenhaga au venit cu o nouă ipoteză, potrivit căreia reducerea consumului de sare poate favoriza decesul unor pacienţi cu probleme cardiace. O evaluare a 67 de studii precedente ce au avut în vedere peste 40.000 de persoane a scos la iveală faptul că un aport redus de sare la dieta zilnică a provocat o creştere 2,5 procente a nivelului colesterolului şi o creştere de 7 la sută a nivelului de grăsime corporală ce poate cauza cheaguri de sânge.

Taguri articol


12