S-ar putea ca nu toată lumea să conştientizeze că monoglutamatul de sodiu este consumat aproape zilnic, cu fiecare aliment procesat în parte, întrucât acesta este un potenţiator de gust utilizat la scară largă în industria alimentară de pretutindeni. Folosit iniţial doar în bucătăria chineză, monoglutamatul de sodiu s-a răspândit în mod periculos în întreaga lume. Un studiu realizat de cercetătorii universităţii Carolina de Nord atrage atenţia asupra faptului că omul creşte în greutate cu cât consumă mai mult monoglutamat de sodiu, chiar dacă adoptă un regim hipocaloric şi face şi exerciţii fizice! Cercetătorii au realizat un studiu pe 10.000 de chinezi adulţi şi au observat că persoanele care consumau zilnic cinci grame de monoglutamat de sodiu erau mai grase la încheierea studiului. Aşadar, se recomandă evitarea alimentelor procesate industrial, de la chips-uri la semipreparatele din carne, mezeluri sau chiar banala supă la plic. Trecerea la o alimentaţie bazată pe produse naturale, carne, legume, fructe şi lactate preparate termic în casă asigură o scădere în greutate a celor obişnuiţi în mod inconştient, de industria alimentară, să consume monoglutamat de sodiu.