Atenţie la peşte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atenţie la peşte

Sănătate 24 Septembrie 2011 / 00:00 936 accesări

Peştele conţine acizi graşi omega 3, despre care s-a arătat că reduc inflamaţia din organism şi previn bolile de inimă, cancerul şi artrita. De asemenea, se consideră că peştele este un aliment bun pentru creier, îmbunătăţind memoria şi funcţionarea cognitivă în general. Pericolul în ceea ce îl priveşte este legat de faptul că anumite tipuri de peşte conţin niveluri ridicate de mercur, care pot creşte riscul de a face boli cardiovasculare. În concentraţii ridicate, mercurul poate provoca probleme la naştere şi poate afecta sistemul nervos, ducând la tulburări de dezvoltare, mai ales la copii. În plus, unii peşti - în special cei graşi, cei mari, care mănâncă alţi peşti, şi cei prinşi în apropiere de zone industriale - pot conţine şi alte substanţe nocive. Femeile însărcinate trebuie să stea departe de peştii cu conţinut ridicat de mercur, cum ar fi peştele-spada sau macroul.

Taguri articol


12