Atenţie la tacîmurile şi paharele din restaurante!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atenţie la tacîmurile şi paharele din restaurante!

Politică 18 Iulie 2007 / 00:00 785 accesări

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au formulat cîteva recomandări pentru cetăţeni, care trebuie respectate pe toată perioada verii. Mergînd pe principiul „omul sfinţeşte locul”, ANPC recomandă consumatorilor ca, la intrarea în unităţile de alimentaţie publică, să se acorde o atenţie deosebită stării de curăţenie din unitate. Potrivit inspectorilor Autorităţii, în timpul controalelor s-au constatat incinte cu pereţi murdari, cu zugrăveala exfoliată, feţe de masă murdare, cu urme ale arsurilor provocate de ţigări, scaune dezlipite care nu confereau siguranţă consumatorului, grupuri sanitare murdare, nedotate cu săpun şi hîrtie igienică şi în care mirosul de clor este sufocant. De asemenea, clienţii localurilor ar trebui să analizeze în „lista meniu” afişarea cantităţilor produselor oferite şi a preţurilor aferente. „Analizaţi modul de prezentare al personalului de servire (echipamentul de protecţie, curăţenia mîinilor, prezenţa tăieturilor etc), dacă tacîmurile şi în special furculiţele sînt curăţate corespunzător, dacă paharele au urme de ruj de buze de la un alt consumator. De asemenea, analizaţi organoleptic felurile de mîncare servite, iar dacă aveţi suspiciunea de produs alterat, refuzaţi produsul respectiv”, se precizează într-un comunicat al ANPC. În cazul fripturilor, inspectorii avertizează că prezenţa unor zone „mai arse” poate masca un anumit grad de alterare a cărnii din care a fost preparată şi recomandă refuzul acestora. „Deşi este greu de apreciat, în cazul în care aveţi de la început suspiciuni privind cantitatea netă a porţiei, refuzaţi produsul şi solicitaţi cîntărirea acestuia”, se mai precizează în informarea ANPC.

Taguri articol


12