Au început lucrările de reconstrucţie a patinoarului Mihai Flamaropol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Au început lucrările de reconstrucţie a patinoarului Mihai Flamaropol

27 Martie 2017 / 12:55 537 accesări

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă ca a demarat lucrările de refacere şi modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol, din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, iar Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, promite că în mai puţin doi ani acesta va fi gata.

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că lucrările de refacere şi modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu au demarat la începutul lunii martie, după ce vechea construcţie, aflată într-o stare avansată de degradare, a fost demolată la finele anului trecut.

„După aprobarea acestuia, anul trecut, în luna noiembrie, am obţinut autorizaţia de construire, în ianuarie 2017 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar la această dată se execută lucrările de excavaţie. Am prevăzut în buget suma de 33.500.000 milioane de lei pentru acest proiect.(...) În mai puţin de doi ani, loturile naţionale de hochei şi patinaj ale României trebuie să se poată pregăti şi antrena în condiţii optime, pe un patinoar nou, dotat şi echipat corespunzător şi implicit să poată reprezenta România pe plan internaţional”, anunţă Primăria Capitalei.

Municipalitatea susţine că patinoarul artificial va avea dimensiuni olimpice, va fi dotat şi echipat la standarde ridicate şi va putea găzdui competiţii sportive pe gheaţă la nivel internaţional. Construcţia, cu o suprafaţă desfăşurată pe aproximativ 9500 mp, va avea o capacitate de 3100 de locuri şi va putea fi folosit atât de sportivi, cât şi de amatori. Acesta ar urma să aibă dublă-funcţionalitate - patinoar şi centru sportiv şi de agrement.

În cadrul centrului sportiv şi de agrement vor există spaţii pentru exerciţii fizice: bazin de înot, wellness, sala de baschet, săli de fitness şi aerobic, traseu de skateboarding, skating, byking şi panou de escalada. De asemenea, sunt prevăzute şi magazine cu echipamente sportive, cafenea şi restaurant. Primăria Capitalei peconizează că facilităţile oferite de Centrul Sportiv şi de Agrement vor atrage publicul de toate vârstele să practice sportul, iar prin închirierea acestor spaţii va există un suport material în vederea susţinerii cheltuielilor pentru funcţionarea patinoarului.

Proiectul prevede, de asemenea, construirea unei parcări cu 108 locuri, care va include spaţii destinate exclusiv autocarelor sportivilor, locuri pentru oficiali, pentru spectatori dar şi locuri special pentru persoanele cu dizabilităţi. În plus, ar urma să se amenajeze peste 14.000 de metri pătraţi de spaţii verzi, atât la sol cât şi pe acoperişul clădirii, care va fi pietonal. Tot pe acoperiş ar urma să fie amenajat un spaţiu destinat practicanţilor sporturilor pe role, skate sau bicicletă. Pe timpul iernii, suprafaţă va putea fi amenajată ca snow park, în acest scop fiind prevăzută amplasarea unui tun de zăpadă în vârful pantei principale.

Patinoarul, construit în anul 1952, dar şi terenul şi imobilele aferente au fost preluate în anul 2013 de Municipalitate, prin Hotărâre de Guvern, de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Iniţial, s-a dorit renovarea centrului sportiv, dar s-a constatat că este prea veche clădirea pentru a putea fi reconsolidată, costurile fiind foarte mari, de aceea s-a decis demolarea completă şi construcţia unui nou imobil. Valoarea contractului de servicii de proiectare şi lucrări de construcţii pentru obiectivul de investiţie ,,Refacere şi modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol şi realizarea de spaţii adiacente necesare desfăşurării activităţilor sportive şi de agreement” este de aproape 100 de milioane de lei, fără TVA.

Taguri articol


12