„Aurul și argintul antic al României“, tot în Craiova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Aurul și argintul antic al României“, tot în Craiova

Cultură 31 Ianuarie 2016 / 16:13 651 accesări

Expoziția „Aurul și argintul antic al României”, în care se regăsesc și artefacte din patrimoniul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), va mai rămâne, încă două luni, la Craiova. Trebuie să se închidă pe 31 decembrie 2015, dar va mai fi deschisă alte două luni, până pe 1 aprilie. Astfel, valoroase obiecte vor mai fi expuse la Muzeul Olteniei, ca urmare a interesului arătat de public, peste 7.000 de pasionați de istorie călcând pragul instituției de cultură din Craiova.

Muzeul tomitan este reprezentat de tezaurul episcopal de la Sucidava, descoperit în localitatea constănțeană Izvoarele, constând în vase şi obiecte de cult din argint, datând din secolele V-VI, dar și prin podoabe din aur din mormintele unor femei care au trăit în secolul al II-lea, la Tomis și Callatis.

Expoziția „Aurul și argintul antic al României” este un proiect al Muzeului de Istorie Națională a României, realizat în colaborare cu peste 30 de instituții din țară.

Expoziția „Aurul și argintul antic al României” a fost deschisă la București, Timișoara, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Cluj, Târgu Mureș, Alba Iulia și Sfântu Gheorghe. În cea de-a doua parte a acestui an, ea este așteptată și la Constanța, în sălile MINAC.

Citește și:

„Aurul și argintul antic al României”, la Craiova

Expoziția "Aurul și argintul antic al României" - la Muzeul Național Secuiesc

„Aurul și argintul antic al României”, și la Constanța

„Aurul şi argintul antic al României”, la Oradea

„Aurul şi argintul antic al României”, la Timişoara

„Aurul şi argintul antic al României”, încă o zi în Capitală

„Aurul şi argintul antic al României”, la MINAC

Taguri articol


12